IŞİD ateşle oynuyor

Suriye'deki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi, IŞİD tarafından bir kez daha tehdit edildi ve bayrağımızın indirilmesi istendi. Ankara, en ufak bir saldırı girişiminde türbenin etrafının yerle bir edileceğine dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mart 2014 Güncelleme 23 Mart 2014, 02:26
IŞİD ateşle oynuyor

İÇİNDEKİLER

Suriye'de iç savaş devam ederken Şanlıurfa'nın Birecik sınırının 28 kilometre ötesinde bulunan Türk toprağı statüsündeki Süleyman Şah Türbesi, Irak Şam İslam Devleti (İŞİD) örgütünün tehdidi altında. IŞİD'in yayınladığı iddia edilen bildiride, Süleyman Şah Türbesi, 3 gün içinde boşaltılıp Türk bayrağı indirilmediği takdirde türbeyi yerle bir edecekleri tehdidinde bulunduğu belirtildi. Ankara, örgütün sosyal paylaşım sitesinde 18 Mart'ta böyle bir tehdidi yaydığını ancak her ihtimalde de Ankara'nın tavrının net olacağının altını çizdi. Yetkililer, böyle bir tehdidin olup olmamasının önemli olmadığını gerektiğinde her türlü önlem alınacağını belirterek krizde havalanmak üzere F-16'ların bomba yüklü olarak beklediğini vurguladı. Olası bir tehditte Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'ların havalanarak sadece 10 dakika içerisinde bölgeye müdahale edeceği belirtildi. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 8 F-16'nın Suriye sınırında devriye nöbeti tutması da dikkat çekti. Türbe hali hazırda 28 Türk askeri birliği tarafından korunuyor. Türkiye'nin krizin başladığı günden bugüne Süleyman Şah türbesini ele aldığını aktaran kaynaklar, "Bütün bunların hepsi ihtimal dahilinde senaryo. Süleyman Şah konusu 2-3 yıl önce ele aldığımız bir konu. Süleyman Şah'ı ne yaparız. Bunu çok önceden konuştuk. Arzumuz bunların hiç birine gerek olmaması" değerlendirmesi yaptı.

PARS GÖREVE HAZIR

8. Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde Diyarbakır 181. filo (Pars), her an hazır bir şekilde bekletiliyor. Türk Hava Kuvvetleri'nin gurur kaynağı olan Pars Filosu, dünyanın en başarılı ekibi olarak tanımlanıyor. İhtiya halinde gece de dahil olmak üzere düşman mevzilerini yerle bir eden bir filo olarak gösteriliyor.

Mehmet NAYIR