Çalıntı hayatlar

Kuala Lumpur'dan 239 yolcu ve mürettebatla cuma günü havalanan uçağa, çalıntı pasaportla 2 kişinin bindiği kesinleşti 2 hava korsanının, uçağı Kuzey Kore'ye indirdiği iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mart 2014 Güncelleme 11 Mart 2014, 01:25
Çalıntı hayatlar

İÇİNDEKİLER

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan kalktıktan yaklaşık 2 saat sonra kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağını arama çalışmaları devam ederken, ortaya çıkan şok ayrıntılar gündeme bomba gibi düştü. Uçuş listesinde adı bulunan İtalyan Luigi Maraldi ve Avustralyalı Christian Kozel'in, Boeing 777 tipli uçağa binmediği, bu iki kişinin daha önceden pasaportlarını çaldıran turistler olduğu iddia edilmişti. Luigi Maraldi ve Christian Kozel, dün iddiaların doğru olduğunu açıkladı. Cuma gününden beri haber alınamayan uçağın, hava korsanlarının saldırısına uğradığı ve Kuzey Kore'ye indirildiği de iddialar arasında. Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) yetkilileri, terörist bir saldırı olduğunun ispatlanmadığını fakat olaydaki güvenlik ihmallerinin endişe verici boyutta olduğunu söyledi. Şüphelilerin kullandığı pasaportların Interpol'ün 'çalıntı pasaportlar' listesinde bulunduğunu doğruladı. Polis Müfettişi Halid Ebu Bekir, çalıntı pasaportlarla uçağa binen kaçak yolculardan birinin Malezyalı olduğunu açıkladı. Bu arada yolcuların cep telefonlarının arandığında çaldığı iddiası, gündemi karıştırdı.

ARIZA SİNYALİ YOKTU

Uzmanlar uçağın kaybolma hikayesi incelendiğinde, terör saldırısı ihtimalinin ağır bastığını belirtti. Yetkililer, "İlk veriler de saldırı tahminlerini doğrular nitelikte. Uçakta hiçbir arıza belirtisi yoktu, pilotlar ve kabin görevlileri tecrübeliydi. Ayrıca Malezya Hava Yolları adı kazalara karışmamış ve saygınlığı yüksek bir kurum. Hava şartları uçuş için son derece idealdi. Ayrıca uçaktan hiçbir acil durum çağrısı ya da teknik aksaklık sinyali alınmamıştı, bu da ani bir terör saldırısı ihtimalini akıllara getiriyor" dedi.