Kaddafi Libya'da!

Muammer Kaddafi'nin küçük oğlu Saadi, dün Libya'ya teslim edildi. Yetkililer, hemen oğul Kaddafi'yi traş etti ve sosyal medyaya verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2014 Güncelleme 07 Mart 2014, 00:57
Kaddafi Libya’da!

İÇİNDEKİLER

Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Saadi Kadafi, Nijer tarafından Libya'ya iade edildi. Libya hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Saidi, Libya'ya ulaşmıştır ve birkaç gün bir polis merkezinde tutulup ifadesi alınacaktır" denildi.

İNSANİ SEBEPLER...
Trablus'ta gözaltında tutulan Kaddafi'nin saç ve sakalının traş edildiği görüntüler ise sosyal medyada gündem oldu. Saidi, Eylül 2011'de, babası Kaddafi devrilmeden kısa bir önce Nijer'e sığınmıştı. Nijer hükümeti ise devrimden sonra kurulan Libya yönetiminin çağrılarına rağmen "insani sebeplerden" ötürü Saidi'ye iltica hakkı tanıdığını ve onu ülkesine teslim etmeyeceğini bildirmişti. Libyalı yetkililer, Saidi'ye "mahkumlara ilişkin uluslararası adalet normlarına göre muamelede bulunulacağı" dile getirirken, Nijer hükümetine de Saidi'nin ülkeye getirilmesi için sunduğu yardımlardan ötürü teşekkür edildi.