Yumruk darbesi

Dünya eski Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Kliçko, kendisine teklif edilen başbakan yardımcılığını kabul etmedi. Yanukoviç'in istifasını isteyerek darbe yapmakta kararlı olduğunu gösterdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2014 Güncelleme 27 Ocak 2014, 01:26
Yumruk darbesi

İÇİNDEKİLER

Ukrayna'da ABD'li Yahudi finans spekülatörü George Soros'un tam destek verdiği halk ayaklanması, ülkeyi büyük bir kaosa sürükledi. Ülkenin parçalanmasını önlemek isteyen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in muhalefete verdiği tavizler de yetmedi. Yanukoviç, muhalefet liderleri Oleh Tyagnybok, Vitali Kliçko ve Arseniy Yatsenyuk ile 3. kez bir araya geldi. Yatsenyuk'a başbakanlık, Kliçko'ya da başbakan yardımcılığı önerdi. Ancak Dünya eski Ağır Sıklet Boks Şampiyonu ve Darbe Partisi lideri Vitali Kliçko, bu öneriyi kabul etmedi. Başından beri devlet başkanlığı koltuğunda gözü olan Kliçko, önceki akşam AB yanlısı gösterilere katılanlara yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı ve başbakan istifa edecek. Tutuklular serbest bırakılacak. Çıkarılan bir dizi kanun geçersiz sayılacak" gibi isteklerde bulundu. Bunlar olmazsa eylemlerin süreceğini söyledi. Bu konuşmanın ardından eylemciler kamu binalarını işgale devam etti. Bağımsızlık Meydanı çevresinde polisler ile muhalif göstericiler arasında çatışmalar geç saatlere kadar sürdü. Göstericiler lastik yakıp polise taş ve yabancı maddeler fırlattı. Meydanda etten duvar ören polis, göstericilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti. Kiev'de başlayan ve 6 şehre sıçrayan gösteriler hız kesmedi. Ülkede ticaret ve turizm büyük yara aldı.

NÜKLEER SANTRALLERE KORUMA
ENERJİ Bakanlığı, muhtemel baskınlara karşı nükleer santrallerdeki güvenlik tedbirlerini arttırdı. Enerji Bakanı Eduard Stavitskiy, ülke genelinde siyasi tansiyonun yükselmesi ve muhtemel baskın tehlikesine karşı nükleer santrallerin güvenliğinin Mart ayının
sonunda kadar arttırıldığını ifade etti.

İKNA EDEMEDİ
Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, "Başbakanı görevden alayım, siz hükümet olun" dedi. Ancak kabul ettiremedi.

MEVLÜT YÜKSEL (UKRAYNA)