Yatan adam Kiev'de

Ukrayna'da yaşanan olaylar Gezi ile aynı paralelde ilerlemeye devam ediyor. Göstericilerin Kiev'deki son eylemi ise 'YATAN ADAM' oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2013 Güncelleme 11 Aralık 2013, 01:35
Yatan adam Kiev’de

İÇİNDEKİLER

Ukrayna'da devam eden protesto gösterilerinde muhalifler, Cumhurbaşkanı ve hükümetin istifasını, erken seçimleri, eski Başbakan Yuliya Timoşenko dahil siyasi tutukluların bırakılmasını istiyor.

AYNI GÜÇLER SAHNEDE
Gezi Parkı olaylarındaki gibi sokaklarda çadır kurarak eylem yapan, Vendetta maskeleri takan, piyano çalarak eylemleri barışçıl göstermeye çalışan, yüzde 51,6 oyla seçilen Başbakan Viktor Yanukoviç'i diktatör olmakla suçlayan protestocular, son olarak 'yatan adam' eylemine başladılar. Kiev'de 300 kişilik bir grup, Ukrayna Başsavcılığı Binası girişinde kar altında yatan adam eylemi yaptı. Bu arada sokaklardaki göstericilere Salı gününe kadar dağılmaları için vakit veren hükümet, gece yarısı yaptığı bir baskınla sokaklardaki çadırları yıkarak eylemcilere müdahale etti.

GEZİ'DE 255 KİŞİYE DAVA

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili 7'si yabancı 255 kişi hakkında kamu suçlarını kapsayan iddianame hazırlandı ve İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Gezi Olayları için terör kapsamında açılan 6 soruşturma ise sürüyor.