Kıskanç First Lady

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2013 Güncelleme 11 Aralık 2013, 00:00
Kıskanç First Lady

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 100 bin kişi, FNB Stadı'ndaki törene koştu... 3 bin yerli ve yabancı gazetecinin takip ettiği törenin açılışını yapan Afrika Ulusal Kongresi'nin liderlerinden Cyril Ramaphosa, "Geleneklerimize göre, cenaze töreninizde yağmur yağarsa, cennete buyur ediyorsunuzdur" dedi. Güney Afrika'da ülkenin ilk siyahi lideri olan Mandela'nın naaşının, defnedileceği 15 Aralık pazar gününe kadar Pretoria'daki hükümet binasında katafalka konulacağı belirtildi. Mandela'nın eşi Winnie Madikizela, "Yaşadığım gururu anlatamam. Keşke Mandela da ne kadar özel olduğunu son bir kez daha görebilseydi" diye konuştu.

1- ABD Başkanı Obama, Mandela'nın cenaze töreninde Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt'le koyu bir sohbete dalınca, First Lade Michelle Obama bozuldu.

2- Daha sonra sohbetten rahatsızlığını suratını asarak belli eden Michelle Obama, eşinin de moralini bozdu. Danimarka Başbakanı da durum nedeniyle rahatsız oldu.

3- Bir ara Obama'nın ayağa kalkmasını fırsat bilen Michelle Obama, hemen araya girdi. Barack Obama da, bu son durumu görmmezlikten gelmeyi tercih etti.