Çirkin dava

Çinli baba, üç çocuğunun kendisi ve eşine benzememesinden şüphelendi. Eşinin estetik ameliyat yaptırdığını öğrenen Jian Feng, tam 120 bin dolar tazminat kazandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2013 Güncelleme 13 Kasım 2013, 00:03
Çirkin dava

İÇİNDEKİLER

Çinli bir işadamı, evlenmeden önce tüm yüzüne estetik ameliyat yaptırdığını kendisinden saklayan karısına "dolandırıcılık yaptığı ve çocuklarının çirkin olmasına neden olduğu" gerekçesiyle dava açtı. Çinli adam, bu davadan 120 bin dolarlık manevi tazminat kazandı.

ÖNCE ALDATILDIĞINI DÜŞÜNDÜ
Jian Feng isimli adam, 15 yıllık evliliğinde eşi Li Gui'den üç çocuk sahibi oldu. Ama Jian Feng çocuklarının ne kendisine ne de eşine benzemediği için bu durumdan şüphelendi. Jian, çok çirkin oldukları gerekçesiyle çocuklarına DNA testi yaptırdı, ama testlerin sonuçlarına göre üç çocuğun da biyolojik babası kendisiydi. Çinli işadamı bunun üzerine karısının geçmişini araştırmaya başladı. Bir dedektif gibi araştırma yapan adam karısının evlenmeden önce Güney Kore'de 100 bin dolarlık estetik ameliyat yaptırdığını öğrendi.

TARTIŞMALI DAVA 5 YIL SÜRDÜ
Bunun üzerine mahkemeye giderek eşine dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle dava açan adam, 5 yıl boyunca bu davanın peşinden koştu. Geçtiğimiz günlerde Çin medyasına yansıyan haberlere göre dava sonuçlandı. Çin mahkemesi baba Jian Feng'in eşi tarafından dolandırıldığı kanaatine vararak, Li Gui'nin 120 bin dolar manevi tazminat ödemesine hükmetti.

PARALAR ÇOCUKLAR İÇİN
Ülkede tartışmaların odağına oturan baba Jian Feng, yaptığı açıklamada eşi Li Gui'den ayrıldığını ama kazandığı bu parayı çocuklarının eğitim hayatı için harcayacağını söyledi.

ÇOCUKLARIN SUÇU NE?
Çinli anne Li Gui, geçmişte estetik ameliyatın başına böyle bir sorun çıkaracağını hiç düşünmediğini belirtti. Talihsiz kadın, kocasının tavrıyla ilgili olarak ise "Çocukların suçu ne. Hangi baba bunu yapar ki" dedi.