Gelinin 'Hitler'i

9 Türk'ü katleden çetenin baş sanığı Beate, SS mesajı veriyor. Ellerindeki dövmede Hitler'in sloganı yazıyor. Dört yapraklı kolyesi ise Naziler'in sembolü gamalı haç...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2013 Güncelleme 09 Kasım 2013, 04:06
Gelinin ’Hitler’i

İÇİNDEKİLER

Almanya'da 2000 ila 2006 yılları arasında 9'u Türk 10 kişiyi öldüren Nazi çetesi yargılanıyor. Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı örgütün baş zanlısı ise hapishanede kraliçeler gibi yaşayan Beate Zschaepe. "Nazi Gelin" lakaplı Zschaepe, önceki gün 52. duruşmaya çıktı. Rahat tavırları ile bir kez daha gündem yarattı. Vücudundaki dövmelerden takılara kadar da "davanın" kadını olduğunu adeta kanıtlar gibiydi. İşte Nazi Gelini'nin şifreleri: Beate Zschaepe, her duruşmaya boynundaki dört yapraklı yonca kolyesiyle katılıyor. Çünkü dört yapraklı yonca Naziler'in sembolü gamalı haça (svastika) benziyor. Beate'nin parmaklarında ise FREIHEIT yazıyor. FREIHEIT, Almanca özgürlük demek. Bu kelime Naziler'in temel sloganı olan "Özgürlük ve Ekmek"i de simgeliyor.

SAVAŞTAN KALAN
Nazi gelin parmaklarına FREIHEIT yazarak rozet takmış oluyor. Yazıda kullanılan fonta ise Tannenberg deniyor. Tannberg ismi, I. Dünya Savaşı'nda Almanlar'ın en büyük zaferi olan, Rusları durdurdukları Tannenberg Savaşı'ndan geliyor.

ÇORABINDAKi BENZiN iZLERi...
Almanya'da 9'u Türk olmak üzere 10 kişiyi öldüren Neo-Nazi çetesinin sağ kalan tek üyesi Beate Zschaepe'ydi. İşte önceki gün 52'inci duruşmasına çıkan Beate, son kanıtla yandı! Uzmanlar "Nazi Gelin" adı verilen Beate Zschaepe'nin eşyalarını inceledi. İnceleme sonunda Beate Zschaepe'nin çoraplarında benzin olduğu tespit edildi. Benzinin izleri ise intihardı. Zira NSU'nun iki erkek üyesi bir banka soygunu sonrası yakalanacaklarını anlayınca intihar etti. Nazi Gelin de bu olaydan sonra delilleri yok etmek için örgüt evini yaktı. Benzin izinin bu kundaklamadan kaldığı belirtildi. Öte yandan çetenin yakalanmasının 2. yıldönümü nedeniyle çoğunluğunu Türkler'in oluşturduğu grup ırkçılığa karşı yürüyüş yaptı.


TAYFUN ER