Derin mev'su!

Prens William'dan olma, Kate'den doğma küçük veliaht, vaftiz edildi. Törende kullanılan su ise İsrail ile Ürdün'ü ikiye bölen Şeria Nehri'nden getirildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2013 Güncelleme 25 Ekim 2013, 01:42
Derin mev’su!

İÇİNDEKİLER

Düğünleri tarihe geçti. Hamilelik haberi en az düğün kadar haberlikti! Bebeğin cinsiyetinden ismine kadar bahislere girildi! İşte küçük prensin vaftiz töreni de bu geçmişe uygun şekildeydi. Prens William ile Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın üç aylık oğulları Prens George, önceki gün Londra'daki St. James Sarayı'nda bulunan kraliyet şapelinde vaftiz edildi. 45 dakika süren törene Kraliçe 2. Elizabeth'in de (87) aralarında bulunduğu 22 davetli katıldı.

SATIŞ REKORLARI KIRIYOR...
Prens George'a, 1841 yılında yapılan ve 2004'te Kraliçe'nin terzisi tarafından birebir kopya olarak yeniden dikilen vaftiz elbisesi giydirildi. Törende Kraliçe Victoria'nın vaftiz töreni için 1840 yılında yapılan zambak desenli gümüş süs havuzu kullanıldı. Havuz geleneklere uygun olarak Şerina ya da Ürdün ismiyle bilinen nehirden getirildi. Su küçük prense dökülmeden önce arıtıldı. Bu su küçük prense dökültükten sonra satış rekoru kırdı. Hristiyanlar tarafından kutsal kabul edilen suyun 100 mililitresi 6 Sternlin'den (20 TL) satışa sunuldu. Amazon. com yetkilileri, "Siparişlere yetişemiyoruz" dedi.

251 KM. UZUNLUĞUNDA
Şeria Nehri ya da Ürdün Nehri, Orta Doğu'da Büyük Rift Vadisi boyunca akan ve Celile Gölü'ne dökülen bir nehir. Tam 251 kilometre uzunluğundadır. Hz. İsa'nın Yahya tarafından Şeria Nehri'nde vaftiz edildiğine inanılır. Bu nedenle de nehir Hıristiyanlıkta önemli bir hac merkezidir. Öte yandan Batı Yaka bölgesi Türkiye'deki yayın organlarında genellikle "Batı Şeria" olarak adlandırılmaktadır. Ancak Filistinliler Batı ve Doğu Yakası ifadesini kullanır.

* Vaftiz sözcüğü "suya batırmak, yıkamak" anlamlarına gelen Yunanca (vaptizo) sözcüğünden türemiştir. Vaftizin İbrahimi dinlerdeki kökeni Museviliğe dayanmakla beraber, yaygın bir şekilde Hıristiyanlıkta uygulanır. Birçok Hristiyan mezhebinde çocuklar küçük yaşta vaftiz edilirler ve vaftizden sonra çocuğa isim verilir.

* Prens William ile Kate, çocuklarının vaftiz töreninde oldukça şıktı. Kate, Alexander Mcqueen imzalı bir elbiye giyindi. Şapkası ise 750 Sternlin'di. (3 bin TL)

* Özel bir dolapta saklanan vaftiz elbisesi, ipek ve dantellerden oluşuyor.


* Vaftiz elbisesi 1841'de dikildi. Kıyafetin birebir kopyası 2004 yılında Kraliçe'nin terzisi tarafından yeniden yapıldı. O tarihten itibaren de törenlerde bu yeni kopya kullanılıyor.