Arapsaçı!

Libya'da Kaddafi'yi deviren milis gruplar bu kez yeni yönetimi hedef aldı! 100 kişi Başbakan Ali Zeydan'ı kaçırdı! 6 saat sonra da serbest bıraktı! Olay kafaları karıştırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2013 Güncelleme 11 Ekim 2013, 01:06
Arapsaçı!

İÇİNDEKİLER

İsyanı biten Libya bu kez de film gibi bir kaçırılma olayı ile gündeme geldi. Devrik lider Kaddafi'nin öldürülmesinden sonra ülkede etkili olan milis gruplar, Başbakan Ali Zeydan'ı hedef seçti. Kaddafi'nin devrilmesinde rol oynayan şimdilerde ise çeşitli bakanlıklarla çalışan bir grup dün sabah harekete geçti. 100 kişilik grup Zeydan'ın ev olarak kullandığı başkent Trablus'taki 5 yıldızlı oteli bastı. Ülkenin en iyi korunan bölgesinde bulunan otelden Başbakan kimseye zarar verilmeden kaçırıldı. İlerleyen saatlerde Devrimci Harekat Dairesi isimli grup, Zeydan'ı, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Libya hükümeti El Kaide operasyonunu biliyordu" açıklaması nedeniyle "tutukladıklarını" duyurdu.

'YOLSUZLUKTAN GÖZALTINA ALINDI'
Libya İçişleri Bakanlığı'na bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sözcüsü Abdulhakim Belizzi ise Zeydan'ı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Libya Devrimci Operasyonlar Birliği'nin talimatı doğrultusunda gözaltına aldıklarını açıkladı. Zeydan'ın yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla gözaltına alındığını ileri sürdü. 1 yıldır görevde bulunan Zeydan ise kaçırıldıktan 6 saat sonra kurtarıldı. Libya Dışişleri Bakanlığı Zeydan'ın "hangi şartlarla veya nasıl" milis grubun elinden kurtarıldığını açıklamadı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon kaçırılma olayının Libya'da hukuk devletinin inşası için bir "uyanış çağrısı" olduğunu söyledi. Bu arada ABD özel kuvvetleri 6 gün önce Libya'dan El Kaide üyesi Anas el Libi'yi kaçırmıştı.

ŞAFAK VAKTİ PİJAMA BASKIN
Başbakan Ali Zeydan, ev olarak kullandığı otelden kaçırıldı. Şafak vakti oteli basan 100 kişilik grup, Zeydan'ı yaka paça otelden çıkarıp arabaya bindirdi. Ardından da başbakanın yakalanma görüntülerini yayınladı. Üstünde pijaması bulunan başbakanın son derece korktuğu gözlerinden okunuyordu.

* Başbakan Ali Zeydan, kaçırıldıktan 6 saat sonra kurtarıldı. Ardından yoğun güvenlik önlemleri arasında ofisine döndü. İlk açıklamasını ise sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptı. "Uzlaşı için gayret ediyoruz, gerilim istemiyoruz. Beni kaçıranlar istifamı istiyordu" diye yazdı.