Boya fırçası!

Rus milyarder, model eşinin adını taşıyan yatını hatalı boyayan şirkete isyan etti. 100 milyon dolar istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2013 Güncelleme 04 Ekim 2013, 00:00
Boya fırçası!

İÇİNDEKİLER

Rus milyarder Andrey Melnichenko, 2008'de bir yat satın aldı. Sırp asıllı model eşi Aleksandra'nın ismine ithafen yata "A" adını verdi. 120 metre uzunluğundaki yat, iç dekorasyonuyla da göz dolduruyordu. 14 milyar dolarlık servete sahip işadamı, bu yatı boyattı. Ancak boya, bir süre sonra akmaya başladı. Buna çok sinirlenen işadamı, yatını hatalı boyadıkları için Akzo Nobel isimli şirkete 100 milyon dolarlık tazminat davası açtı. ABD New Jersey'de açılan davada Melnichenko, şirketin "beceriksizliği" yüzünden yatını tekrar boyatmak zorunda kaldığını iddia etti. İstenen tazminat miktarına, yatın atıl kalacağı 18 ay boyunca kendisine yeni bir yat tahsis edilmesi için gereken aylık 4 milyon dolar da dahil edildi.

ÖZELLİKLERİ NELER?
Yatın içinde cam tavanlı bir disko, yüzme havuzu, sadece parmak izi tanıma sistemiyle girilebilen bir yatak odası, 40 bin dolarlık özel tasarım musluklar bulunuyor.

KİMDİR?
41 yaşındaki Melnichenko, Rusya'nın 6'ncı en zengin işadamı. 1993 yılında Rusya'nın en büyük özel bankalarından MDM Bank'ın kurucuları arasında yer alarak iş hayatına atılan Melnichenko, sonraki yıllarda kömür ve kimyasal madde üretimine yöneldi.