5'i bir yerde

ABD Başkanı Obama ve eski başkanlar Jimmy Carter, baba Bush, Clinton ve oğul Bush'la bir araya geldi. Buluşmada George H. W. Bush'un pembe çorabı dikkat çekti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2013 Güncelleme 27 Nisan 2013, 00:00
5’i bir yerde

İÇİNDEKİLER

Teksas eyaletinin en önemli kentlerinden biri olan Dallas, dün tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. ABD eski Başkanı George W. Bush'un adını taşıyan halk kütüphanesinin açılış töreni, Başkan Obama ve eski başkanları bir araya getirdi. Obama'nın esprileriyle renklenen törende hazır bulunan Bill Clinton, George W. Bush, George H. W. Bush ve Jimmy Carter'a büyük ilgi vardı. Başkan Obama, "Hepsi ile gurur duymamız gerekir. Ben çocuktum ve Jimmy Carter'a hayrandım. 90 yaşına gelmesine rağmen benim kadar genç" dedi. Obama ve 4 eski başkan, kütüphanedeki özel bir odada toplandı ve 2 saat süren bir toplantı yaptı.

YENİ BULUŞMA ÇİFTLİKTE OLACAK
Toplantının detayları hakkında bilgi verilmedi. 2009'da da Oval Ofis'te bir araya gelen 5'li, gelecek yıl George W. Bush'un çiftliğinde buluşma sözü verdi. Clinton, burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Kendimi hala ABD Başkanı gibi hissediyorum. Bu gurur, yaşanmadan bilinmez" ifadelerini kullandı.

Obama
2008'de Başkan seçildi. Geçen yıl yapılan seçimlerde de ikinci kez zafer kazandı. 2016'ya kadar görevde kalacak.

Oğul Bush
2000 ve 2004'te iki kez Cumhuriyetçiler'in adayı olarak Başkan seçildi. Görevde kaldığı sürece birçok ülkeye savaş açtı.

Clinton
1992 ve 1996'da başkan seçildi. ABD tarihin en refah 8 yılında onun başkanlığı vardı. En çok hayranı olan başkan.

Baba Bush
1988'de ABD Başkanı oldu. 1990'da ilk körfez savaşını başlattı. 1992'de de Clinton'a karşı kaybetti.

Carter
1976 yılında başkan seçildi. Tahran'daki elçilik baskını ve sonrasındaki başarısız adımları sonucu, 1980'deki başkanlık seçimini kaybetti.