Beyaz Melek

ABD Gizli Servisi'nde görevli ajanların adı seks skandalına karıştı. Obama, ilk niteliğinde bir yenilik yaptı. Kendisini ve ailesini korumakla görevli servisin başına, çok yetenekli kadın ajanı atadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2013 Güncelleme 28 Mart 2013, 00:00
Beyaz Melek

İÇİNDEKİLER

ABD tarihinde bir ilk yaşandı. ABD'nin Gizli Servisi'nin başına bir kadın getirildi. İlk niteliğindeki değişiklik, Kolombiya'daki skandalın ardından yaşandı. Başkan Barack Obama'yı geçen yıl Kolombiya ziyaretinde korumakla görevli Gizli Servis ajanlarının adı, fuhuş skandalına karıştı. Korumalar, bir otelde 20 kadınla birlikte oldu. Skandal ise kadınlar ve ajanlar arasında kavga çıkması sonucu patlak verdi. İşte bu gelişme, polis teşkilatının, Başkan'ı ve ailesini koruyabilecek durumda olup almadığını tartışmaya açtı. Skandala karışan 12 Gizli Servis görevlisi disiplin ve birimden uzaklaştırma cezaları aldı. 2006'dan bu yana Gizli Servis'e direktörlük yapan Mark Sullivan, Şubat ayında görevden ayrıldı. Tüm bu gelişmelerin ardından Başkan'ın korunmasından sorumlu emniyet biriminin başına ilk kez bir kadın getirildi.

30 YILLIK DENEYİM
Başkan Obama, Gizli Servis'in başına Julia Pierson'ı atayacağını bildirdi. Obama, Bayan Pierson'ın Gizli Servis'i yönetebilecek vasıflara sahip olduğunu ve 30 yıldır bu birimde örnek deneyime sahip olduğunu açıkladı. Başkan'ın yaptığı yeni görevlendirmenin, Senato onayına ihtiyaç duymadan yürürlüğe girdiği belirtildi.

ÇOK ÖZEL BİR AJAN
Julia Pierson, son derece özel bir ajan olarak görev yaptı. 12 üstün başarı madalyası bulunan Pierson'ın bazı özellikleri şöyle: 77 model silahı gözü kapalı olarak sadece 7 saniyede sökebiliyor. Mermilerden patlayıcı yapabiliyor. İkna yöntemleri konusunda doktora yaptı. Her türlü aracı kullanabiliyor. Uçak ve hlikopter kullanmayı da biliyor. 6 dil konuşabiliyor.