Korku kuşatması

Viyana Belediye Başkanı, 'Artık Türk tehdidi kalmadı. Bu nedenle zorunlu askerliğe gerek yok' dedi. Ordunun geleceği için sandığa gidildi. Halkın yüzde 60'ı ise 'Sisteme devam' oyu verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2013 Güncelleme 22 Ocak 2013, 00:33
Korku kuşatması

İÇİNDEKİLER

Atalarımız, Batı Avrupa'nın kapısı sayılan Viyana'yı 2 kez kuşattı. Bu durum Avusturya'da tarihi bir travmaya neden oldu. Viyana Belediye Başkanı Michael Haeupl, Türk korkusunu diline doladı ve ülkede zorunlu askerlikten profesyonel orduya geçilmesi gerektiğini, "Artık Viyana kapılarına dayanan Türk veya Rus orduları yok" cümlesiyle destekledi.

REFERANDUM YAPILDI
Avusturya Halk Partisi zorunlu askerliğin devamını isterken, Avusturya Sosyal Demokrat Partisi ise profesyonel orduyu savundu. Herhangi bir savaşın içinde olmayan ve komşu ülkelerle arasında dostane ilişkiler bulunan 8 milyon nüfuslu Avusturya, referandumla ülkedeki zorunlu askerlik görevini kaldırıp, kaldırmamayı oyladı. Avusturya halkı, 35 bin askerden oluşan ordusunun geleceğine karar vermek için sandığa gitti ve "Zorunlu askerlik kalksın mı" sorusuna cevap verdi. Oylamadan Türk korkusu çıktı.

'SİSTEM KORUNMALI'
Halkın yüzde 60'ı zorunlu askerlik sisteminin korunması yönünde oy kullandı. Böylece, her yıl 22 bin Avusturyalı genç, askerlik görevini yerine getirmeye devam edecek.

HALK 'ZORUNLU' DEDİ...
Avusturyalılar'ın büyük bir bölümü, askerliğin zorunlu olarak devam etmesi gerektiğine inanıyor. Avusturya'nın 35 bin askerden oluşan ordusunun 14 bini profesyonellerden, geri kalanı ise zorunlu askerlerden oluşuyor.