Caniye ayrıcalık

Almanya'da 7 yıl içinde 8'i Türk 10 kişiyi öldüren terör örgütü üyesi kadın kraliçe gibi yaşıyor. Hapiste özel oda ve internete kadar her şey sağlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ocak 2013 Güncelleme 10 Ocak 2013, 00:44
Caniye ayrıcalık

İÇİNDEKİLER

Almanya'da Türk kökenli esnaflara yönelik katliamlar, bombalı saldırı, banka soygunları ve polis cinayetiyle gündeme gelen Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör hayattaki ve tutuklu tek üyesi olan Beate Zschaepe ile ilgili şok gelişme yaşandı. Zschaepe'nin avukatları, müvekkillerinin cinayetlerde bir müdahalesi bulunmadığını ve kendisinin "katil olmadığını" öne sürdü. Avukatları 2000- 2007 arasında 8'i Türk, 10 kişiyi öldürmekten tututlanan Zschaepe'nin cinayetlerini kabul etmedi.

ŞARTLARI HAFİFLETİLDİ
Avukatlar, müvekkillerinin cezaevi şartlarının düzeltilmesini istedi. Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi, henüz suçunun kanıtlanmaması nedeniyle Zschaepe'nin odasına bilgisayar ve internet verilmesini kabul etti. Büyük tepkilere neden olan bu durum nedeniyle Münih ve Köln'de yaşayan Türkler, gösteri düzenledi. Mahkeme ayrıca avukatların müvekkilleriyle cam bölme ve parmaklık olmadan görüşebileceklerine karar verdi. Ayrıca mektup trafiğinde de mektupların içeriği incelenmeyecek ve taraflar arasında gidip gelen mektuplar kapalı zarfta devam edecek. Böylelikle yazışmaların içeriği gizli kalacak. Federal Savcılık, terör hücresi üyesi Beate Zschaepe'yi 10 cinayet, 15 soygun, cinayet niyetiyle üç kez kundaklama girişimi ve terör hücresi üyesi olmakla suçluyor. Söz konusu kadın terörist yaklaşık bir yıldır cezaevinde tutuluyor.