Rekor zayıflama

Kıbrıslı Cemil Garip 192 kiloydu. Bir gün doktoru ona "Seni tartamam, belediye pazarında tartıl" deyince inat etti. Cambridge diyetiyle 114 kiloya indi, gözünü rekora dikti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2012 Güncelleme 30 Ekim 2012, 00:00
Rekor zayıflama

İÇİNDEKİLER

Kıbrıs'ta spor camiasının duayeni olarak bilinen Cemil Garip, 10 yıldır zayıflamak için her yolu denedi. Ama yaptığı hiçbir rejim ona ilaç olmadı. 192 kiloydu ve 7 XL kıyafetler giyiyordu. Bir gün check-up için doktora gitti. Garip'in kilosunun belirlenmesi gerekiyordu. Doktor ise ona "Seni tartamam, benim tartı seni tartmaz. Belediye Pazarı'na git. Patates çuvallarını tarttıkları yerde tartıl. Kilonu gel bana söyle" dedi. Garip önce bunu şaka sandı ama doktor ciddiydi. İşte o an Cemil Garip kilolarından kurtulmaya kesin karar verdi. Garip tam da bu dönemde geçen yıl "Cambridge Diyeti" ile tanıştı. Güney Kıbrıs'ta diyetisyen Maria Simson'a gitti ve ilk kez kilo vermeye başladı. Garip yaptığı açıklamada "İlk iki haftada 19 kilo vermişim. Moral buldum... 15 aylık süreçte 192'den 114 kiloya indim. Cambridge yılın en çok zayıflayanlarını seçiyor. Oradaki rekor iki yıl içinde 107 kilo veren bir adama ait. Ben 15 ayda 78 kilo verdim. İlk amacım 80 kiloya inmek, ikinci hedefim ise bu rekoru kırmak" diye konuştu.

Cambridge diyeti nasıl yapılır?
Cambridge diyetinin katı bir programı var ve tıbbi gözetim olmadan tavsiye edilmiyor. Çünkü bu diyette günde 800 kaloriye izin var. Az kalori nedeniyle yan etkileri görülebiliyor. Diyet toz besinlerle destekleniyor. Suyla karıştırılarak içilen toz besinlerin yanı sıra özel besin barları kullanılıyor. İlk aşamadan sonra normal gıdalar da diyetin içine girebiliyor.



Emre DİNER