Yüreği Duman

Norveç'te yaşayan Hatice Duman'ın, dört çocuğu elinden alınarak, iki Norveçli aileye verildi. Talihsiz kadın şimdi çocuklarına kavuşabilme mücadelesi veriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2012 Güncelleme 16 Mayıs 2012, 02:08
Yüreği Duman

İÇİNDEKİLER

Norveç'in Stavanger kentinde yaşayan Hatice Duman, Mart başından bu yana dört çocuğuna kavuşmak için mücadele ediyor. Üç evliliğinden altı çocuğu bulunan anne Hatice Duman'a sosyal hizmetler kurumundan Akdeniz anemisi hastası çocuğuna bakamadığı ve değişik okullarda eğitimlerine devam eden diğer üç çocuğunun okuldaki devamsızlıklarının fazla olması nedeniyle uyarı geldi. Hatice Duman'ın savunmalarından tatmin olunmaması üzerine Duman'ın çocukları Murat Duman (13), Sibel Duman (12), Emirhan (7) ve Selin Azat (4) evlerinden alınarak, geçici süreliğine iki Norveçli ailenin yanına yerleştirildi. Hatice Duman'ın 19 ve 18 yaşlarındaki diğer iki çocuğu, yaşları büyük olması dolayısıyla alınmadı. Çocuklarına kavuşmak için hukuk mücadelesi başlatan Hatice Duman, mahkemeye başvurarak, çocuklarının yeniden kendisine verilmesi için itirazda bulundu. Duman, "Çocuklarımı vermeyi kabul etmedim. Çalışıp onlara bakabiliyorum. Ama görevliler çocuklarımı aldı. Onlara itiraz edince beni kelepçeleyip başka bir arabada beklettiler ve çocukları alıp buradan bir saat uzaklıktaki Norveçli iki ailenin yanına yerleştirdiler'' diye konuştu.

YÜZLERİNİ GÖSTERMİYORLAR
12 yaşındaki kızı Sibel'in Akdeniz anemisi olduğunu ve sürekli tedavi altında tutulması gerektiğini kaydeden Hatice Duman, Norveçli ailenin kızı ile ilgilenmediğini öne sürdü. 13 yaşındaki oğlu Murat'ın da hiperaktivite sorunu olduğunu söyleyen Hatice Duman, 4 ve 7 yaşındaki çocuklarının da anne sevgisine ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Duman, çocuklarını telefonla aradığında çok kısa süre görüşmesine izin verildiğini, Türkçe konuşmasına ise izin verilmediğini söyledi. Hatice Duman'ın itirazı üzerine mahkeme 15 Haziran'da çocukların nerede kalacağına karar verecek.