İsrail'i karıştırdı!

Yunanistan'da ırkçı liderin açıklaması iki ülkede bomba etkisi yarattı.

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 16 Mayıs 2012, 19:39
İsrail’i karıştırdı!

İÇİNDEKİLER

Hem ülkesi Yunanistan'ı, hem de İsrail'i karıştırdı. Yunanistan'da ırkçı Altın Şafak Partisinin lideri Nikos Miçaloliakos'un Yahudi soykırımını inkar eden açıklaması büyük tepki çekti.

6 Mayıs seçimlerinde oy oranını yüzde 7'ye çıkararak parlamentoya 6. büyük parti olarak giren Altın Şafak'ın lideri Miçaloliakos'un, özel bir televizyon kanalına verdiği röportaj büyük tepki topladı.

"GAZ ODASI VEYA FIRINLAR HEPSİ YALAN"
Miçaloliakos, röportajında, Yahudi toplama kamplarında gaz odaları ya da fırınlar olmadığını söyleyerek, "Bunların hepsi yalan" dedi.

"6 MİLYON YAHUDİ ÖLDÜRÜLDÜ" BİLGİLERİNİ ABARTLI BULDU
İkinci Dünya Savaşı sırasındaki soykırımda 6 milyon Yahudinin öldürüldüğü yolundaki bilgileri de abartı olarak nitelendiren Miçaloliakos, partisinin faşist ya da neo nazi olmadığını savundu.

YUNANİSTAN HÜKÜMETİNDEN MİÇALOLİAKOS'E SERT TEPKİ
Yunanistan hükümet sözcüsü, Miçaloliakos'in açıklamasını sert biçimde eleştirerek, ırkçı lideri tarihi çarpıtmakla suçladı.

Yahudi tarihçi Robert Rozett de, Yunanistan'da soykırımı inkar edenlerin parlamentoya seçilebilmiş olmasının sorunun ciddiyetini gösterdiğini söyledi. Rozett, ekonomik belirsizliğin bu tip düşünceleri beslediğini de savundu.

Miçaloliakos daha önce de, 2010 yılında Atina belediyesinde verdiği Nazi selamının şaka olduğunu ileri sürmüş, seçmenlerini "askerlerim" olarak nitelendirmiş, ülke dışında yaşayan Yunanların DNA testi yapılmadan vatandaşlığa alınmaması gerektiğini söylemişti.

İSRAİL'DEN HEM TEPKİ HEM IRKÇI AÇIKLAMA
İsrailli yetkililer, Miçaloliakos'un sözlerine tepki gösterirken, İsrail İçişleri Bakanı'ndan başka bir ırkçı açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Eli Yişai, İsrail'e Afrika'dan gelen göçmenlerin çoğunun suç işlediğini, bu yüzden tamamının hapse atılması gerektiğini söyledi.