Böyle izdiham görülmedi!

Nike, yeni Air Jordan basketbol ayakkabılarını yine büyük gürültüyle satışa sundu. 180 dolardan satışa sunulan ayakkabıyı mağazalar önünde saatlerce bekleyen müşteriler, daha fazla dayanamayarak kapıları kırdı.

Giriş Tarihi 24 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 24 Aralık 2011, 14:58
Böyle izdiham görülmedi!

İÇİNDEKİLER

Air Jordan'ın 1984 yılında satışa sunulan modellerini almak için girişilen mücadelede ölenler dahi olmuştu. Çok sayıda polisin asayişi sağladığı bugünkü alışveriş çılgınlığında bazı müşteriler gözaltına alındı.

İŞTE İZDİHAM ANI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Seattle'da ayakkabıyı almak için aralarında kavgaya tutuşan 20 müşteriye polis biber gazıyla müdahale etti. Buradaki bir mağaza önünde toplanan binden fazla müşteri kapıları kırdı. Mağazadaki bir görevliyi darp eden 18 yaşındaki bir genç gözaltına alındı, Air Jordan'ı alamadan tutukevine gönderildi.

Sınırlı sayıdaki ayakkabıyı almak için gece yarısından itibaren sıraya girenler arasında zaman zaman gerginlik arttı. New Jersey'deki kuyrukta bir kişi bıçaklandı. Yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Georgia'da ise iki küçük çocuğu arabaya kilitleyerek kuyruğa giren bir kadın, gözaltına alındı. Polis, aracın camını kırarak çocukları kurtardı.

İŞTE İZDİHAM ANI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...


California'daki uzun kuyruk ise bir kişinin havaya ateş açması üzerine sabah saatlerinde dağıldı. Ateş açan şahıs gözaltına alınırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Her yıl yeni bir Air Jordan modeli çıkaran Nike, öğrencilerin ayakkabı almak için okuldan kaçmaları sebebiyle ilk satışları hafta sonu yapmak zorunda.