Komşu kötü yolda

Ekonomisi çöken Yunanistan'da geçim derdi fuhuşu körükledi Ülkede onbinlerce kadın her gün fuhuş için sokağa dökülüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2011 Güncelleme 28 Kasım 2011, 02:31
Komşu kötü yolda

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'da ağır ekonomik krizin neden olduğu olumsuzluklar toplumun tüm yapılarını etkilerken, geçimini sağlamak isteyenler türlü yollara başvuruyor. Ülkede özellikle fuhuş oranı korkutucu boyutlara ulaştı. Haftalık Proto Thema gazetesi, ekonomik ihtiyaçları yüzünden çok sayıda ev kadını ve üniversite öğrencisi genç kızın fuhuşa yöneldiğini yazdı. Haberde, "Sadece Atina'da her gece çoğu ev kadını 3 bin Yunanlı kadın müşteri avına çıkıyor" denildi. Yunanistan'da, sokaklardaki kadınların dışında, internet aracılığıyla da müşteri arayan çoğu üniversite öğrencisi çok sayıda hayat kadını bulunduğunu kaydeden gazete, bu kadınların vesikaları olmaması nedeniyle sağlık açısından büyük risk taşıdığını vurguladı. Yunan polis teşkilatından üst düzey bir yetkili, "Çocuklarına bakamayan annelerin gizlice sokağa çıktığını görmek dehşet verici" dedi. Yunanistan'da fuhuşla ilgili yeni yasaya göre sadece suçüstü yakalandıklarında tutuklanan hayat kadınları çıkarıldıkları mahkemelerce para cezasına çarptırılıyor.

'ÜLKE ÖLÜMCÜL TEHLİKE ALTINDA'
Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, "Bizim ve çocuklarımızın krizden sağlam çıkabilmesi için insanüstü bir ulusal çaba göstermek lazım. Ülke sendeleyen ve zorluk çeken bir Avrupa'nın içinde ölümcül tehlike altında bulunuyor" dedi. Merkezi Almanya'nın Münih kentinde bulunan Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nün Başkanı Hans-Werner Sinn de, Yunanistan için yegane çözümün 'Euro Kuşağı'ndan çıkmak olduğunu söyledi. Sinn, Yunanistan'ın euroda kalması durumunda, 'uzun yıllar ekonomik bir durgunluğun içine sürükleneceğini ve bunun iç savaşa neden olabileceğini' ifade etti.

SPOR DA KRİZ MAĞDURU
'Komşu'daki kriz sporu da vurdu. Yunanistan'da Atletizm Federasyonu, hükümet tarafından planlanan bütçe kesintisinin boyutları belli oluncaya kadar tüm faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Federasyon'dan yapılan açıklamada, yönetim kurulunun, tüm faaliyetleri, yeni bütçeyle ilgili detayların belli olmasının beklendiği 15 Aralık 2011 tarihine kadar askıya alma kararına vardığı bildirildi. Açıklamada, devletten, bütçenin devam ettirilebilir olduğuna dair garanti istendiği belirtildi ve "Sporun, mahvolmasına izin verilecek en son şey olduğuna inanıyoruz" ifadesi kullanıldı.