Kızıl oyun

'Kızıl Ajan' Anna, FBI'ın görüntüleri için konuştu: FBI ajanlarının hepsi zavallı. O ülkeden rahat çıkmam için yakalanma taktiği uyguladık. Hiçbiri bunu anlamadı.'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2011 Güncelleme 02 Kasım 2011, 01:05
Kızıl oyun

İÇİNDEKİLER

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI, geçen yıl serbest bırakılan Rus casus Anna Chapman'ın ABD'de çeşitli yerlerde bilgi ve para alışverişi yaparken çekilen görüntülerini yayınladı.

RUS GÖRÜNÜMLÜ
FBI, "Anna Chapman'ı 2 yıldır takip ediyorduk. Hatta birlikte olduğu kişiler bile FBI ajanıydı. Anna'nın ABD'den gizli bilgileri alması bu nedenle mümkün değil" açıklaması yaptı. 'Kızıl Ajan' lakaplı Anna ise, FBI'a yanıt vermekte gecikmedi. Chapman, "Benimle tanışan Rus görünümlülerin Amerikalı FBI ajanı olduğunu 10 dakika içinde anladım. Onlar benden istihbarat toplarken, aslında benim amaçlarıma hizmet ettiler. Bana hayran 13 ajanın FBI geçmişini isterlerse kendilerine gönderirim. Yakalanmam, New York'tan sağ olarak kurtulmam için bir oyundu. Bunu da anlamadılar" dedi. Moskova'da bir şirkette danışmanlık yapan Anna, aylık 6 bin dolar maaş alıyor.

FİLM TEKLİFLERİ YAĞIYOR
Yakalandığı andan itibaren büyük ün kazanan Anna Chapman'a birçok film teklifi yapıldı. Ancak o, "Sinema kariyeri düşünmüyorum. Belki daha sonra" yanıtını verdi.