Suudi Veliaht son yolculuğuna uğurlandı

ABD'de geçtiğimiz günlerde vefat eden ve dün cenazesi Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a getirilen Veliaht Prens Sultan bin Abdülaziz bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2011, 17:37
Suudi Veliaht son yolculuğuna uğurlandı

İÇİNDEKİLER

Veliahdın na'şı Riyad'ın merkezinde buluna İmam Türki bin Abdullah camisinde bugün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardında El-Oud mezarlığına defnedildi. Cenaze namazını Suudi Arabistan Müftüsü Şeyh Abdülaziz bin Abdullah el-Şeyh kıldırdı.

Cenaze törenine Arap ve yabancı ülkeler büyük ilgi gösterdi. Katar Emiri, Kuveyt Emiri, Bahreyn ve Ürdün Kralları, Filistin DEvelt Başkanı Mahmud Abbas, Sudan ve Afganistan Cumhurbaşkanlarının yanı sıra ABD, İran, Senegal, Fas, Yemen, Suriye ve çok sayıda ülkeden temsilciler Veliaht Prensin cenazesine katılmak için Riyad'a geldi. Türkiye'den de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AK Parti milletvekilleri Mahmud Kaçar ve İbrahim Korkmaz geldi.

Suudi Arabistan'a gelen konuklar cenazenin defin işleri bittikten sonra Kral Abdullah ve aile fertlerine taziyede bulundu.

Ayrıca Mekke'de Kabe'de başta olmak üzere Suudi Arabistan'ın değişik bölge ve illerinde Prens Sultan için gıyabi cenaze namazı kıldı.