Altın Türk'ler

Londra'daki isyana Türkler'in cesareti damga vurdu. Olaylarda ilk soyulan kuyumcu dükkanının sahibi, 'Polis seyretti, biz kendimizi koruduk' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2011 Güncelleme 13 Ağustos 2011, 00:00
Altın Türk’ler

İÇİNDEKİLER

İngiltere' nin başkenti Londra, yakın tarihin en büyük isyanına sahne oldu. Siyahi Mark Duggan'ın polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan yağma ve kundaklama olaylarının 7. gününde isyan hızını kesti. İsyana damgayı ise İngiliz polisi değil, yağmacılara karşı işyerlerini sopayla koruyan Türk esnaf vurdu.

TEHDİT ETTİLER
Cesaretleriyle İngiltere'nin kalbini çalan Türkler'den bir tanesi de Erbiller Kuyumculuk'un sahibi Çetin Erbil idi. İsyancıların ilk olarak kendi dükkanını yağmaladığını söyleyen Erbil, "Olaylarda ilk soyulan dükkan burası. Bundan önce soyulan dükkan yok" dedi. İngiliz polisinin büyük bir hayal kırıklığı yarattığını da sözlerine ekleyen Erbil, ben dükkanımı savunmaya çalışırken, polisin 50 metre uzaklıkta durarak içeriye girip çıkan yağmacıları izlemesine inanamadığını ifade etti. Hackney'de bulunan diğer kuyumcu dükkanını yeğenleri ve eniştesiyle koruduğunu belirten Erbil, bu sırada çete üyelerinin kendilerine "Unutmadık, sizin kuyumcuya geleceğiz" dediklerini söyledi.