Ordu çark etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2011 Güncelleme 27 Şubat 2011, 00:00
Ordu çark etti

İÇİNDEKİLER

Başkent dışında bölgede hakimiyetini kaybeden Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, geri adım attı. Kaddafi, "ordunun, isyancılarla mücadele konusunda kendisini geri planda tutacağını" belirtti ve ekledi: "Teröristlerle uğraşıyoruz. Ordu, teröristlere saldırmamaya ve müzakerelere bir şans tanımaya karar verdi. Umut ederim ki bunu barışçıl biçimde halledeceğiz." Öte yandan "saf değiştirerek muhaliflerin arasına katılan" askerler ise dün "özgürlük" çağrısı yaptı.

VER DESTEĞİ, AL OTOMOBİLİ!
DİKTATÖR, son kozlarını oynuyor. Kaddafi'nin, "sivil destekçilerine silah dağıttığı", bu grupların da Trablus'ta kontrol noktaları oluşturduğu ileri sürüldü. Bu çalışmalara katılıp da beraberinde 3 kişi daha getirene ise "rejim tarafından otomobil ve para vadedildiği" belirtiliyor.

ÖZEL PİLOTU FİRARDA
HALK ayaklanması nedeniyle ülkeden kaçanlar arasına, Kaddafi'nin özel uçağının pilotu da eklendi. Diktatörün özel uçağını kullanan Norveçli pilot Odd Birger Johansen, ailesiyle Libya'yı terk etti. Kızı ve eşiyle birlikte Viyana'ya gitmeyi başaran pilotun daha sonra Norveç'e geçeceği öğrenildi.

KOLONYALI DİRENİŞ
LİBYA'dan havalanan 2 askeri uçak, dün birer saat arayla Dalaman Havaalanı'na indi. Ülkeye sağ salim giriş yapan Türkler'in sevinci görülmeye değerdi. Çatışmadan canını zor kurtaran Türk işçi Ömer Süle (24), yağmacılardan kolonya ve ucunu prize taktıkları elektrik kablosuyla korunduklarını söyledi.

İSYANDAN KAÇIŞ
ÇATIŞMALARDAN kaçan Türkler'in tahliyesi sürerken, dün de 8 ayrı askeri ulaştırma aracıyla 268 kişi ülkeye giriş yaptı. Başbakanlık, şimdiye kadar 10 bin 492 vatandaşımızın Türkiye'ye getirildiğini açıkladı. TSK ise tahliye fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı.