Libya'da muhalifler liderlerini belirledi

Libya'nın isyancıların kontrolü altındaki bölgelerde, geçici hükümete başkanlık etmek üzere, eski Adalet Bakanı Mustafa Ebud Celil'in atandığı duyuruldu.

Giriş Tarihi 27 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 27 Şubat 2011, 14:28
Libya’da muhalifler liderlerini belirledi

İÇİNDEKİLER

Bingazi Belediye meclisinin üyesi Fethi Baca, Kaddafi karşıtlarının Ebud Celil'i geçici liderlik makamına getirdiklerini söyledi. Baca, Ebud Celil'in isyancıların eline geçen doğudaki kentleri yöneten komiteler tarafından seçildiğini kaydetti.

Kurina gazetesinin internet sitesindeki haberde de dün, Muammer Kaddafi yönetiminin sivillere şiddet kullanmasını protesto için hafta başında istifa eden El Celil'in, Bingazi kentinde geçici bir hükümetin kurulmasına liderlik ettiği bildirilmişti.

ABD'de bulunan bir Libya temsilcisi de yine dün, Kaddafi karşıtlarının Celili liderliğinde alternatif bir hükümet oluşturmaya çalıştıklarını söylemişti.

BAŞKENT TRABLUS'A EN YAKIN KENT OLAN ZAVİYE DE İSYANCILARIN KONTROLÜNE GEÇTİ

Libya'nın doğusunda birçok kentin denetimini alan isyancıların, ülkenin batısında bulunan başkent Trablus'a en yakın kent olan, 50 kilometre mesafedeki Ziveye şehrini de ele geçirdiği bildirildi.

İsyancıların kırmızı, yeşil, siyah renkli ay yıldızlı bayrağı kent merkezinde bir binaya çekildi. Silahlı isyancılar, kendi taraflarına geçmiş ordu birliklerinin de desteğiyle, 200 bin nüfuslu kentin kontrolünü ele geçirdi.

Bu arada, isyancıları destekleyen askeri birliklere ait tankların bulunduğu kent merkezinde toplanan birkaç yüz kişinin, "Bu bizim devrimimiz, Kaddafi defol" diye sloganlar attıkları kaydedildi.

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı askeri birlikleri ise kenti kuşatmış durumda.