Bekley'iş'

Libya'yı kasıp kavuran ateş çemberi Türkler'i de etkiledi! Gerilimin ortasında kalan 25 bin Türk işçi, kurtarılmak için bekleyişe geçti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2011 Güncelleme 23 Şubat 2011, 11:09
Bekley’iş’

İÇİNDEKİLER

Ortadoğu'yu kasıp kavuran isyan ateşi, harlanarak yayıldı. Tunus ve Mısır'dan sonra Libya'ya sıçrayan o ateş, Türkiye için de kabus yarattı. Çünkü çarşamba gününden beri gösterilerin adresi olan Libya'da, tam 25 bin Türk işçisi vardı. Türkiye, 25 bin kişiyi bölgeden tahliye etmek için harekete geçti. Bu kapsamda önceki gün 2 feribot ve TCG'ye ait bir donanma gemisi Libya'ya gönderildi. Dün de "Samsun" adlı gemi ve uçaklar yola çıktı.

ÖZEL HAREKAT TİMLERİ VAR
İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise Libya'ya gönderilen gemi ve uçaklarda, güvenlik amacıyla Özel Harekat timlerinin bulunduğunu kaydetti. Türkiye vatandaşlarını kurtarmak için teyakkuza geçerken Libya'da da önemli gelişmeler yaşandı. Libya'nın Akdeniz kıyısındaki Bingazi, Trablus ve Misurata limanlarının kapatıldığı öne sürüldü. Limanların kapatılması durumunda ise Türkler'in karayoluyla Mısır'a nakledileceği ve buradan Türkiye'ye gönderileceği açıklandı. Libya'da tansiyon yükselirken yüreklere su serpen açıklamalar geldi. Türkiye'ye gelen ilk kafiledeki işçi olan Mesut Kahraman (48) isyancıların kendilerine herhangi bir zarar vermediğini söyledi. Kahraman, ülkenin halini şu sözlerle anlattı: "Olayları, halkın hükümet ve devlet dairelerine karşı saldırısı diye niteleyebiliriz. Ancak ne biz Türkler'e ne de diğer yabancılara karşı hiçbir eylemde bulunmadılar."

AŞİRETLER KORUDU
İskenderiye'ye götürülen Türkler, Libya'daki olayları anlattı. Korkuya tanık olan vatandaşlar, şunları söyledi: "Bizi aşiretler korudu. Aşiret üyeleri sayesinde yağmacıların arasından kurtulduk. Libya'da durum çok kötü"

400 TÜRK ÇÖLDE
Kıyı kentlerinde mahsur kalan Türkler kurtarılmayı beklerken bir imdat çığlığı da ülkenin içlerinden, çölden geldi. Bingazi'nin 500 kilometre güneyindeki Sahra Çölü, Türkler'in yardım çığlıklarıyla inledi. 400 Türk'ün Sahra Çölü'nün ortasındaki Bedevi kasabasında mahsur kaldığı kaydedildi.
Buradaki bir inşaatta çalışan Türkler'in açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. İnternet aracılığıyla seslerini duyuran Türkler, "Açlık ve yorgunluk dışında durumumuz iyi" diye konuştu.