Mısır'da parlamento feshedildi

Mısır'da Hüsnü Mübarek'ten sonra yönetimi devralan Yüksek Askeri Konsey, parlamentoyu feshederek, anayasayı askıya aldığını açıkladı.

Giriş Tarihi 13 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 13 Şubat 2011, 18:51
Mısır’da parlamento feshedildi

İÇİNDEKİLER

Mısır devlet televizyonu Yüksek Askeri Konsey'in parlamentoyu feshetme ve anayasayı askıya alma kararlarını duyurdu. Ordu ayrıca bir komite kurularak yeni anayasa yapılacağını bildirdi. Ayrıca Yüksek Askeri Konsey'in 6 ay boyunca veya parlamento ile cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılana kadar görevde kalacağı belirtildi.

Ordu yeni kararlar ile Mübarek sonrası Mısır'da sivil yönetim ve demokrasiye geçiş taleplerinde bulunan göstericilerin isteklerini karşılamış oluyor. Yüksek Askeri Konsey ayrıca göstericilerin talepleri doğrultusunda yeni anayasa oluşturmak için komite kurulacağını da duyurdu.

Mısır'da parlamentonun hem üst hem de alt kanatları feshedildi. En son kasım ve aralıkta yapılan seçimlere iktidar partisi tarafından hile karıştırılırken, muhalefetin de meclise girmesi engellenmişti.
Bu arada Mısır'daki gösteriler sonrası 25 Ocak'ta Mübarek tarafından atanan bakanlar kurulu ise yenisi atanana kadar görevinde kalacak. Yeni bakanlar kurulunun ise seçimlerden önce oluşturulması ise beklenmiyor.

MISIRLI MUHALİF AYMAN NUR: YÜKSEK ASKERİ KONSEY'İN AÇIKLAMASI DEVRİMİN ZAFERİ

Mısır'da 2005'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Hüsnü Mübarek'in ardından büyük oy farkıyla ikinci olan Ayman Nur, Yüksek Askeri Konseyi'nin açıklamasını ''devrimin zaferi'' olarak nitelendirdi.

Ayman Nur, Konseyin attığı adımların, hükümet karşıtı protestocuları tatmin etmesi gerektiğini belirtti.