Demir Yumruk harabeleri

Tunus'ta Yasemin Devrimi'nin mimarı halk, devrik lider Bin Ali'nin villalarını talan etti. İsyancılar, bir zamanlar önünden bile geçemedikleri görkemli yapılara girip, Demir Yumruk'tan öç aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2011 Güncelleme 24 Ocak 2011, 13:55
Demir Yumruk harabeleri

İÇİNDEKİLER

Tunus halkı, Bin Ali'nin ardından, devrik liderin gayrimenkullerini de devirdi! "Yasemin Devrimi" adı verilen ayaklanma, ülkeyi 23 yıldır "Demir Yumruk" siyasetiyle yöneten Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin hakimiyetini bitirdi. Bin Ali, Arabistan'a sığınırken, eşi Leyla Trabelsi Kanada'ya gitti. Halen Tunus'ta Bin Ali'nin ailesinden 33 kişinin gözaltında olduğu öğrenilirken, yeni kurulan Milli Birlik Hükümeti'nde Bin Ali'nin eski adamlarının bulunmasına karşı yürütülen protestolar dün de devam etti.
İsyancılar, Bin Ali ve ailesinin lüks villarını yağmaladı. Milyonlarca dolarlık villalardan geriye harebe yığını kaldı. Villaların önünden bile geçemeyen halk, yağmadan sonra parıltısını yitiren yapılara girip, geçmişin acısını çıkarttı. Ortaya çıkan görüntüler ise Bin Ali'nin bölgede tozunun bile kalmasının istenmediğini gözler önüne serdi.

Mum yakarak ölüleri andılar
Hükümet karşıtı gösterilerin devam ettiği Tunus'ta, çatışmalarda ölenler, mum yakılarak anıldı. Göstericilerin arasında sendika üyesi olmak istediklerini söyleyen polislerin de olması dikkat çekti.
Arnavutluk

Tunus olmaz
Tunus'ta devlet başkanını ülkeden kaçıran gösteriler Kuzey Afrika'nın diğer ülkelerine yayıldıktan sonra şimdi de Akdeniz'in karşı kıyısına da sıçradı. Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yolsuzluklar nedeniyle 2 gün önce çıkan ayaklanmada hükümet karşıtı 5 kişi can verdi. Gösterilerin ardından Başbakan Berişa sosyalistleri "darbe teşebbüsüyle" suçladı ve "Arnavutluk, Tunus olmayacak" diye konuştu.