En büyük felaket

Brezilya tarihinde yaşanan en büyük felaket olarak nitelendirilen selde 600 kişi hayatını kaybetti. Sel yüzünden 14 bin kişi evsiz kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2011 Güncelleme 17 Ocak 2011, 15:38
En büyük felaket

İÇİNDEKİLER

Dünyanın dört bir yanında etkinsini gösteren aşırı yağşıların son adresi Brezilya oldu. Sel baskınları ve toprak kaymaları yüzünden ülkede 600 kişi hayatını kaybetti. Sivil Savunma yetkilileri, sellerden en çok etkilenen Rio yakınlarındaki ziraii bölgede evsiz kalanların sayısının da 14 bin civarında olduğunu ifade etti. Bölgede felaketten en çok etkilenen Nova Friburgo'da ölü sayısının 274 olarak rapor edildiğini belirten yetkililer, bunu 263 ölüyle Teresopolis kentinin izlediğini kaydetti.

Brezilya tarihinin en büyük felaketi kabul edilen sel baskını ve toprak kaymalarında ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Selin bir önceki adresi Avustralya'da ise afet bölgesindeki çalışmalar devam ediyor. Kaldırılan enkazın altından acı ve ölüm çıkıyor. Queensland Bölgesi'ni yerle bir eden selin en küçük mağduru da belli oldu. Henüz 23 aylık olan Jessica Keep, annesinin kucağından sel sularının alıp götürdüğü isim oldu. Jessica'nın 6 aylık hamile olan annesi Stacey Kepp, kızının cansız vücudunun bulunmasıyla gözyaşlarına boğuldu.