Yargıda işbirliği mesajı

AYM Başkanı Özkaya, “Bireysel Başvuru’da düzenleme ve Yüksek Yargı kurumları arasında işbirliği ve iletişim vurgusu” yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2024 Güncelleme 26 Nisan 2024, 07:01
Yargıda işbirliği mesajı

İÇİNDEKİLER

Anayasa Mahkemesi 62. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni ile Yüksek Mahkeme üyeliğine seçilen Ömer Çınar için düzenlenen yemin törenine Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. AYM Başkanı Kadir Özkaya, yaptığı konuşmada erkler arasında işbirliği vurgusu yaptı:

AYM, verdiği kararlarla adalet, hukukun üstünlüğü, temel hak ve hürriyetler gibi değerlerin gerçekleşmesine katkı yapmaktadır. Bu kararların, bireylerin adalet duygularını tatmin etmek suretiyle, onların devlete ve hukuka olan güvenlerini artırdığına inanıyoruz.

Anayasa koyucunun anayasal organların kendilerine verilen görevleri yerine getirirken birbirleriyle 'işbirliği içinde' 'düzenli ve uyumlu' çalışmalarını arzu ettiği görülmektedir. Her birinin görev ve yetkileri, işleyiş biçimleri, kararlarının nitelikleri Anayasa ve kanunlarda açık bir biçimde düzenlenmiştir.

AYM ile diğer yargı organları, yasama ve yürütme arasında iş birliği, düzen ve uyumun sağlanabilmesi için, Anayasa ve kanunlara uygun hareket etmenin yanında, aralarında daima iyi bir iletişimin bulunmasına da ihtiyaç vardır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN