Türkiye'nin gündemi olan 4 kız kardeşe 6 ay bakan aile konuştu

Suphiye Orancı’nın 4 çocuğunu bakımı için bıraktığı Antalya’daki Şener ailesi her şeyi anlattı. Adile Şen, “Anne bir kez geldi ve ortadan kayboldu. Hastalanınca yurda aldılar. Ayrılmak zor oldu” dedi. Dilara Gülatan’ın köyde bakımını üstlenen Sevim Zilli ise, “Ablam 4 çocuğa bakamayınca Dilara’yı ben aldım” diye konuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2024 Güncelleme 21 Nisan 2024, 07:00
Türkiye’nin gündemi olan 4 kız kardeşe 6 ay bakan aile konuştu

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Suphiye Orancı'nın 4 kızını konuşuyor. Ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın ikiz kızları Duygu ve Sevgi Nebioğlu'nun ardından bu kez ablası Dilara Gülatan ile 'babam' dediği Uğur Dündar davası başladı. Anne Suphiye Orancı'nın yıllar önce 4 çocuğunun bakımı için bıraktığı ve bir daha uğramadığı Antalya Tekirova'daki Şener ailesi her detayı arkadaşımız Erdoğan Öztürk'e anlattı:

Adile Şen: Kızların annesi tercümanlık yapıyormuş. 9 yıl önce vefat eden eşim Emin Şener ile görüşmüş. 'Çalışamıyorum, 2'si ikiz 4 kız çocuğum bakar mısın' demiş. Eşim 'Tamam' deyince 2'si 2 aylık ikiz, en büyük kız 5 diğeri 3 yaşında olmak üzere 4 kızı bırakıp gitti. Anne sonra bir kez geldi. Bir daha da gelmedi. 4 kız çocuğunun bakımına tek başıma yetişemeyince komşular aldı. Dilara'yı kardeşim Sevim aldı. Duygu bende kaldı. Duygu hasta oldu. Bu sırada gerçek annenin hapse girdiğini öğrendik. Annenin gazeteciye gönderdiği mektupta 'Çocuklarım için hapse girdim' dediğini öğrenince eşim valiliğe dilekçe ile başvurdu.

DEVLET GELİP ÇOCUKLARI ALDI
Dilekçenin ardından o zamanki yurt müdürü, vali beyin eşi ve görevliler bize geldi. Biz diğer aileleri aradık. Çocukları getirdi. 6 ay bakmıştık, onları çok sevmiştik. Hepimiz ağlıyorduk. Yurt müdürü iki araçla bizi de aldı. Çocukların kalacağı yurda götürdü. 'Gözünüz arkada kalmasın. 4'ü de devletimize emanet' dedi. Biz gözyaşları içinde çocukları bırakıp geri döndük.

ANNE BENİ BIRAKMA
Çocuklardan yurttan ayrılırken en büyük kız 'Anne beni bırakma' sözleri yüreğimi dağladı. Büyük kız her şeyin farkında idi. O sözü hiç unutamam. Hala yüreğimde. Daha sonra yurda eşimle birlikte 4 kızın ziyaretlerine gittik. İnanılmaz seviniyorlardı. Yurt müdürü bizi uyardı, 'Hediyeyi siz vermeyin biz verelim. Diğer çocuklara hava atıyor' diye bizde sonra hediyeleri hep idareye teslim ettik.

'EVLATLIK VERMEYİN' DEMİŞ'
Anne cezaevindeyken yurda 'Çocuklarımı evlatlık vermeyin. Cezaevinden çıkınca çocuklarımı alacağım' demiş. Anne böyle söyleyince bize vermediler 25 yıl sonra beni Duygu buldu. Sonra hepsi ile görüştük. En son en büyükleri ile İzmir'deki ile de görüştüm. Bana 'moralim çok bozuk' deyince yanıma gelmesini turizmde işe yerleştireceğimi söyledim. Kızlardan ikisi öğretmen, görüşüyoruz. Bayramda ziyaretlerime geliyorlar.

'KENDİ EVLATLARIMDAN AYIRMAM'
Dilara G.'ye bakan Adile Şen'in kardeşi Sevim Zilli ise, "Ablam köye getirilen 4 çocuğa tek bakamayacaktı. Dilara'yı ben aldım. Diğer iki çocuğu da başka aileler aldı. Dilara'yı çok sevdik. Kadın ortadan kayboldu. Eniştem çocukların hasta olmasından sonra valiliğe dilekçe verdikten sonra yurttan gelip çocukları götürdüler. Biz koruyucu aile olmak istedik ama anne geri alacağı yönünde beyanda bulununca bu mümkün olmadı. Dilara daha sonradan evlatlık verilmiş. Okumuş, büyümüş. Yıllar sonra telefon açtı. Yanıma geldi. Kedi evlatlarımda ayırmam. Çocuğu oldu. Avukat oğlum gidip altın taktı. Dilara ailemizden evladı. Telefonda aradığında bana 'anne' der. Bende ona 'kızım' derim" dedi.

TUTUŞTULAR DA TUTUŞTULAR
Metin Akpınar'ın evlilik dışı ilişkisinden dünyaya gelen kızı Duygu Nebioğlu'nun sosyal medya hesabından yayınladığı yeni video milyonlarca kez izlendi. Uğur Dündar'ın da Metin Akpınar gibi davrandığına dikkat çeken Nebioğlu, "Hiçbirine inanmıyorum. Çok güzel taktikler. Yıllardır aynı taktiklerle geliyorlar. Annem bir güzel bunlar ne yapıyor diye izliyor. Tutuştular ya tutuştular. Duygu bizim kapımızı çalacak mı, bizden hesap soracak mı diye tutuştular. Bunun ilişkiyle de alakası yok. Anneme yaptıkları o kötülükler, kendi pislikleri örtülsün diye anneme attıkları iftiralar... O kadın hepsinin hesabını sizden soracak. Hepsini sizden soracak. Zeynep kim ya Zeynep kim. O diğer kadın kim. Ne yüzleri var ne bir şeyleri var. O korkmuş koca koca ünlüler... Artık sizin karmik dediğimiz olayı yaşadığınız ana geldik. Kolay mı öyle kadın karalamak. Hayatlarıyla oynamak. Kaç tane çocuk mahvoldu. Sadece 4 mü sanıyorsunuz? Az kaldı, az" dedi.

UMRUMDA DEĞİL
Kardeşlerin en büyüğü Furaye de konuştu: Diğer kardeşlerim gibi şanslı değildim. Onlar iyi ailelere evlatlık verildi. 15 yaşıma kadar yurtlarda kaldım. Her şey benim için daha zor, ağır ve travmatik geçti. O travmalarla yeniden yüzleşmeye gücüm yok. Kardeşlerim Dilara, Sevgi ve Duygu'nun kalbi çok kırık. Onların bu mücadelesine hak veriyorum. Babamın kim olduğunu, nerede olduğunu bilmek istemiyorum.
Erdoğan ÖZTÜRK

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN