Başkan Erdoğan, Gazze için diplomasi trafiğine hız verdi!

Başkan Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye’yi kabul etti. “İsrail’in Filistinliler’e uyguladığı zulmün bedelini mutlaka bir gün ödeyeceğini, Türkiye’nin her zeminde Gazze’ye yönelik katliamları anlatmaya devam edeceğini” söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2024 Güncelleme 21 Nisan 2024, 07:00
Başkan Erdoğan, Gazze için diplomasi trafiğine hız verdi!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. 2.5 saat süren görüşmede Gazze'de ateşkes ve insani yardım konularıyla ilgili görüşlerini bildirdi. Başkan Erdoğan'ın Haniye'yi kabulünde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay da yer aldı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmeye ilişkin detaylara yer verildi:

KALICI BARIŞ ÇABASI
Görüşmede İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik saldırıları, insani yardımlar, bölgede adil ve kalıcı barış süreci ile ilgili konular ele alındı. Erdoğan Türkiye'nin uluslararası toplumun dikkatini Filistinliler'e uygulanan zulme çekmek için diplomatik gayretlerini sürdürdüğünü ve vahşetin son bulması ile acil kalıcı ateşkes ihtiyacının her fırsatta vurgulandığını söyledi. İsrail'in Filistinlilere uyguladığı zulmün bedelini mutlaka bir gün ödeyeceğini, Türkiye'nin her zeminde Gazze'ye yönelik katliamları anlatmaya devam edeceğini, bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması için büyük çaba sarf edildiğini ifade etti. Bu süreçte Filistinliler'in birlik içinde hareket etmesinin hayati öneme sahip olduğunu, İsrail'e verilecek en güçlü cevabın ve zaferin yolunun birlik ve bütünlükten geçtiğini ve uluslararası kamuoyunu yanlış yönlendiren İsrail'e karşı Filistin'in haklı davasının ve gerçeklerin daha çok anlatılması gerektiğini söyledi.

İSRAİL-İRAN GERİLİMİ
İsrail ile İran arasındaki gerilimleri de değerlendiren Erdoğan, "Yaşananların İsrail'e zemin kazandırmaması gerektiğini, Batı'da İsrail'in saldırılarını sorgulayan havanın dağılmaması için dikkatleri yeniden Gazze'ye çekecek çalışmalar yapılmasının önemini" vurguladı.

KUDURDULAR
Başkan Erdoğan'ın diplomatik hamleleri İsrail'i çıldırttı. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, X hesabından "Müslüman Kardeşler: Tecavüz, katliam, cesetlere saygısızlık, bebek yakma. Erdoğan utanmalısın" şeklinde alçak paylaşım yaptı. Skandal sözlere tepki yağdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN