'Mışıl'lama!

İran ile İsrail arasındaki misilleme masalı devam ediyor. İran’ın geçen haftaki sözde drone saldırısına, dün İsrail karşılık verdi. 400 dolarlık 20 drone’u, İsfahan yakınlarından kaldırdı ve düşürdü. ABD ile Avrupa da, “Eyvah’ diyerek masala dahil oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2024 Güncelleme 20 Nisan 2024, 07:02
’Mışıl’lama!

İÇİNDEKİLER

İsrail, 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'daki İran'ın konsolosluk binasını vurdu. Biri üst düzey Devrim Muhafızları komutanı olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetti. İran, birkaç saat sonra intikam yemini etti. Tam 12 gün sonra İran, misilleme masalını devreye soktu. İran'ın fırlattığı 150 füzenin 79'u havalanırken düştü... Sadece iki füze İsrail'e ulaştı. Onlar da havada imha edildi. 170 bomba taşımayan İran drone'u havada imha edildi. Hatta İran, birçok ülkeye misillemeden 24 saat önce bilgilendirme yaptı. İran'ın sözde misillemesi sonrası, dünya ayağa kalktı.

KİMSE İNANMIYOR
ABD ve Avrupalı liderler, "İsrail'in İran'ı vurma hakkı var" dedi. Dün sabaha karşı da İsrail, İsfahan Havalimanı yakınlarından 20 drone'u kaldırdı ve yere indirdi. ABD, İsrail'in İran'ı vurduğunu açıkladı. Ancak İsfahan'daki saldırıyı ne gören vardı ne de duyan. Savaş masalını dünyaya inandırmaya çalışan İran, İsrail ve ABD arka arkaya açıklamalarını yineledi. Havada yapılan drone şovlarını, savaş masalıymış gibi göstermeye kalkanlara da kimse inanmadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN