Portakal karnavalı coşkusu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2024 Güncelleme 13 Nisan 2024, 07:01
Portakal karnavalı coşkusu

İÇİNDEKİLER

Türkiye Kültür Yolu Festivali, projeye dahil edilen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile bugün start alıyor. 10 Kasım'a kadar 16 farklı şehirde, sekiz aya yayılmış bir kültür-sanat maratonuyla Türkiye adeta bir festival iklimi yaşayacak.

Festivalin Adana ayağı, 21 Nisan'a kadar devam edecek. Adana'da festival kapsamında, 30'dan fazla noktada konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle dolu dokuz gün boyunca Adana renklenecek. Portakal Çiçeği Karnavalı için şehre gelen çok sayıda gönüllü etkinlik ise karnaval programında yer alacak.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın renkli karnaval korteji başta olmak üzere, gelenekselleşen kortej kostümleri yarışması, su sorteji, portakallı lezzetler yarışması, portakal çiçeği halk koşusu, rengarenk fest, portakal çiçeği satranç turnuvası, portakal çiçeği kamp alanı etkinlikleri, TJK - portakal çiçeği koşusu, TJK pony club, lezzet etkinlikleri, adana hediyelikleri stant alanları gibi birçok etkinlik de Adana'da karnaval severlerle buluşacak.
Murat KARAMAN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN