ABD'li eski asker cami bombalamaya giderken Müslüman oldu

ABD’li eski asker, camiyi bombalamak isterken, İslam dininden etkilendi. Müslümanlığı seçti. İslam Merkezi’nin başına geçti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2024 Güncelleme 05 Nisan 2024, 07:00
ABD’li eski asker cami bombalamaya giderken Müslüman oldu

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Indiana eyaletinde yaşayan Richard McKinney, Deniz Piyadesi olarak Orta Doğu, Somali, Filipinler, Güney Amerika gibi bölgelerde uzun yıllar görev yaptı. Ülkesine döndükten sonra içinin "Müslümanlar'a karşı nefretle" dolduğunu belirten eski asker, bir camiyi bombalamayı planladı.

Yeni Zelanda'daki cami saldırılarından da etkilenip Indiana eyaletinde bir İslam Merkezi'ni bombalamaya hazırlanırken İslam diniyle tanıştı. Girip çıktığı camide, İslam dininden etkilenip hem Müslüman oldu, hem de o İslam Merkezi'nin başına atandı. McKinney, küçük kızının sınıfına gelen yeni bir Müslüman çocuğun kıyafetlerini anlatması üzerine mahalledeki İslam Merkezi'ne giderek Müslümanlar'la tanıştığını anlattı. İki ayda İslam dininden etkilendiğini belirten McKinney, "Camide her gün daha uzun vakit geçirdikçe her şey daha mantıklı görünmeye başladı. Şehadet getirip, Müslüman olmak istedim ve oldum" ifadelerini kullandı.

McKinney, İslam ile ilgili yanlış düşünceleri ve ön yargıları gidermeye çalışarak ABD'deki Müslüman toplumu desteklemeye devam ediyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN