Yaşasın demokrasi

Türkiye dün sandık başına gitti. Yaşı 90’ın üzerinde olan seçmenler de vatandaşlık görevini yerine getirdi. İspanyol gribinden sonra Covid-19’u yenen 106 yaşındaki Emine nine de oyunu kullandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2024 Güncelleme 01 Nisan 2024, 07:02
Yaşasın demokrasi

İÇİNDEKİLER

Mardin Mazıdağı'nda yaşayan Emine Tekin, 98 yıl önce İspanyol gribine yakalanıp atlattı. 102 yaşında Covid-19'a yakalanan Emine nine, 14 günlük tedavisinin ardından hastalığı yendi. Eşi vefat ettikten sonra tek başına kalan Emine nine dün oy kullanmak için dışarı çıktı. "Rabbim'e şükürler olsun ki yürüyerek oyumu kullanmaya geldim. Gönlüm hangi partiden yanaysa ona oy kullandım. Gönlüm hangi tarafı istiyorsa ona duacıyım" dedi. İzmir Karaburun'da da Zekiye Sertoğlu (101), tekerlekli sandalye ile gittiği okulda oyunu kullandı. Bartın'da 100 yaşındaki Fadime Yılmaz, oy kullanmaya oğlunun sırtında gitti.

SANDIĞA ENGEL YOK
Antalya Serik'te 3344 sandıkta toplam 102 bin 853 seçmen sandığa gitti. Her iki kolunu 32 yıl önce elektrik çarpması nedeniyle kaybeden engelli Bülent Bodur da oy kullandı. Şehit Hasan Güçlü Meslek ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi'ne oy kullanmaya giden Bodur, eşinin yardımı ile kabinde oyunu kullanıp, zarfı da sandığa ağzı ile attı. "Vatandaşlık görevimi yerine getirmek için hiçbir engel yok" diye konuştu.

Sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören ve sandığa gitmekte zorluk yaşayan seçmenlerin imdadına Sağlık Bakanlığı ekipleri yetişti. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi 'nde tedavi gören 88 yaşındaki Mehmet Özen bu hizmetle oyunu kullanabilen hastalardan biri oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN