Demokrasi şöleni

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2024 Güncelleme 01 Nisan 2024, 07:02
Demokrasi şöleni

İÇİNDEKİLER

Türkiye, yerel yöneticilerini seçti. Küçük çaplı olaylar dışında, seçim sakin geçti. Bunda parti liderlerinin uyarılarının da etkili olduğu kaydedildi. Erdoğan, Bahçeli, Özel, Akşener ve diğer parti liderleri, seçimin sakin ve kavgasız geçmesi dileklerini iletti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, oyunu memleketi Manisa'da verdi.

SİLAHLA KUTLAMA OLMASIN
"Türkiye'de her birinin üstlendikleri görevi dört dörtlük yapacaklarına inandığım adaylarla halkımızın karşısındaydık. Öncelikle bu demokrasi şölenine katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Zaman zaman seçimlerde tansiyon yükselebilir. İstenmeyen olaylara gebe birtakım durumlar ortaya çıkabilir. Herkese bugün sakinliğini koruması, itidalli davranmaları, seçimin huzur ve güven içinde gerçekleşme temenni ediyorum" dedi.

BÜTÜN BAŞKANLARA BAŞARILAR DİLERİM
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Anıttepe Ortaokulu'nda "1320" numaralı sandıkta oy verdi. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni yüzyılın mahalli idareler seçimlerinin ilkinin gerçekleştirildiğini belirtti. "Bütün siyasi partilerimize, onların değerli adaylarına başarılar diliyorum. Milletimiz için, devletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah çok daha güzel günler, çok daha güzel seçimler gerçekleştirilecektir" dedi.

14 YIL SONRA SADECE SEÇMEN
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 yıl aradan sonra ilk kez sadece seçmen olarak oyunu verdi. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara Çankaya'daki Arjantin İlkokulu'nda 4246 numaralı sandıkta oy kullanan Kılıçdaroğlu, "Oyumuzu kullandık ve partimize gerekli desteği verdik. Böylesine güzel bir günde oy kullanmak da güzel bir şey, hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

SONUÇ HİÇ İYİ OLMADI
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Ankara'ya taşındı. Oyunu Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'nda kullandı. "Bana göre partimin hemen hemen her bireyinin haksızlığa uğradığı, çok iftiralarla karşı karşıya kaldığımız ama bu direnmenin Türkiye açısından göreceksiniz ki siz hepiniz çok gençsiniz, siz gençler açısından neye tekabül ettiğini bir yıl sonra daha iyi anlayacağız hep birlikte" dedi. Ankara'da seçimlerin çok ilginç olacağını belirtti. İstanbul'da ise "Her şey İyi olacak" dedi. Fakat istediği sonucu elde edemedi. Kurultay kararı adığı iddia edildi. Yakın çevresine ise "İstifa"edeceğini söyledi.

DÜĞÜN GÜNÜ
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile birlikte Ankara Çankaya'da Şener Çakmak Anadolu Lisesi'nde oyunu 4683 no'lu sandıkta kullandı. Gazetecilere yaptığı açıklamada, "Seçim demokrasilerin düğünüdür. Bugün düğün günü. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Fakat bu düğün meşru ama adil değil" yorumunu yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN