Fasulye yumurta kansere yakalanma

Kolon kanseri riski özellikle 50 yaşından sonra artıyor. Prof. Dr. Barış Yılmaz, süt, kuru fasulye ve yumurtanın kanserden koruduğunu söylüyor.

Dünyada en yaygın 3. kanser olan kolon kanseri, kansere bağlı olan ölümlerin ikinci önde gelen nedenini oluşturuyor. İşlenmiş et ürünlerinin çok miktarda tüketilmesi, obezite, hareketsiz yaşam tarzı kolon kanserlerinin sebebi olarak görülüyor. Erken evrede yakalamak içinse sinyalleri iyi takip etmek gerekiyor. Gastroenteroloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Barış Yılmaz, özellikle 50 yaşından sonra riskin arttığını söylüyor. Kansere karşı beslenme önerilerinde bulunuyor: Yeterli kalsiyum ve D vitamini alın. İyi kalsiyum kaynakları arasında az yağlı süt ürünleri, bitki bazlı sütler, kuruyemişler, fasulye ve yeşillikler bulunur. İyi D vitamini kaynakları arasında ise yumurtalar, ton balığı gibi yağlı balıklar ve güçlendirilmiş süt ürünleri vardır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.