Emeklinin zam günü

Emeklilerin, memurların heyecanla beklediği gün geldi. Zam oranları bugün belli oluyor. Gözler Haziran enflasyonunda. Zamlı ödemeler ayın 15’inde başlayacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2019 Güncelleme 03 Temmuz 2019, 08:02
Emeklinin zam günü

İÇİNDEKİLER

YAKLAŞIK 12.3 milyon emekli ve 3 milyon memurun gözü bugün açıklanacak Haziran enflasyonunda. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı veriler memurların, emeklilerin alacağı zammı gösterecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yansıtılacak. Memurların ve memur emeklilerinin yüzde 5 olarak belirlenen Temmuz artışına ise ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşmışsa, aşan kısım kadar fark eklenecek.

5 AYDA FARK ÇIKTI
Ocak-Mayıs döneminde TÜFE yüzde 4.99 olarak gerçekleşti. Böylece enflasyon farkı oluştu. Memurlar ve memur emeklileri, Haziran'da TÜFE'nin sabit kalması veya aylık enflasyonun yüzde 0.99'dan fazla düşmemesi halinde enflasyon farkı alacak. Merkez Bankası'nın yaptığı beklenti anketine göre ilk 6 aylık enflasyon yüzde 5.94 olarak tahmin ediliyor. Bu tahmine göre, SSK ve Bağ- Kur emeklileri yüzde 5.94 zam, memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 5 artışa ilaveten yüzde 1.94 enflasyon farkı alacak.

ÖDEME TAKVİMİ BELLİ
Zamlı maaşlar memurlara 15 Temmuz'da, SSK emeklilerine 17-26 Temmuz'da, Bağ- Kur emeklilerine de 25-28 Temmuz'da ödenecek. Memur emeklileri ise bu hafta maaşlarını artış yansıtılmadan alıyor. Zam farkı sonra ödenecek.

YENİ MAAŞLARI TAKVİM'DEN ÖĞRENİN
BUGÜN açıklanacak enflasyon oranları emeklilerin ve memurların zam oranlarını gösterecek. TAKVİM'i okuyan emekliler, zam oranlarıyla birlikte eline geçecek parayı öğrenebilecek. Zam tabloları yarın TAKVİM'de...