Beşiktaş'ta Sabancı sürprizi

Beşiktaş'ta başkanlık için Ömer Sabancı'nın ismi heyecan yarattı... Yıpranmamış ve dinamik bir başkan isteyen Siyah-Beyazlı camiada, Ömer Sabancı'ya aday olması için baskı var... Henüz adaylık için herhangi bir karar almayan Sabancı'nın yanı sıra diğer isimler de 27 Şubat'ı beklemeye başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2012 Güncelleme 22 Şubat 2012, 12:29
Beşiktaş’ta Sabancı sürprizi

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ta Başkan Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıklamasının ardından olağanüstü seçim sürecine girilirken, başkanlık için gündeme gelen son isim Ömer Sabancı oldu.

ARTIK TAZE BİR KAN GEREKLİ!
Olağanüstü kongrede tek ve güçlü bir aday etrafında birleşilmesinden yana olan camianın, Ömer Sabancı ismi üzerinde yoğunlaşmasının nedeninin, kulübe taze bir kan gerekliliği olduğu öğrenildi. Sabancı'nın yıpranmamış ve dinamik bir isim olduğu görüşünde birleşen Siyah-Beyazlı camianın ileri gelenlerinin, "Sayın Sabancı, kimsenin asla karşı çıkamayacağı ve taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış bir isim. Futbol dünyasında daha önce yer almayıp yıpranmış olmaması da önemli bir avantajı olacaktır" görüşünde birleştiği kaydedildi.

ÖMER SABANCI SÜRE İSTEDİ
Beşiktaş camiasının önde gelenlerinin Ömer Sabancı'ya aday olması yönünde büyük bir baskı kurdukları öğrenildi... . Kongre öncesi, adaylık için adı anılan Nevzat Demir, Hasan Arat, Murat Aksu, Serdal Adalı, Fikret Orman, Mehmet Kazancı, Mesut Urgancılar gibi isimlerin ise 27 Şubat'ı beklemeye geçtikleri öğrenildi. Yıldırım Demirören'in Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçilmesini bekleyen bu isimlerin 27 Şubat'tan sonra kongre çalışmalarına başlayacakları ifade edildi... Adı adaylık için anılan Ömer Sabancı'nın vereceği karar da diğer adayların çizecekleri yolu belirleyecek. Sabancı, "Evet" derse tek aday olarak seçime girmesi girebilir. Son kongrede Yıldırım Demirören'e karşı aday olan Murat Aksu güçlü bir yönetim kurulu oluşturup yeniden seçime girmek için sesiz sedasız çalışmalarını sürdürüyor... Şike davasında yargılanan Serdal Adalı'nın da aday olup olmama konusunda kararsız olduğu ailesinin Adalı'ya "Çok yıprandın. Biraz daha dinlen. İleride yine başkanlığa soyunursun" dediği belirlendi...

ÖMER SABANCI SÜRE İSTEDİ
Beşiktaş'ta camianın öne çıkardığı başkan adayı Ömer Sabancı, ileri gelenlerle yaptığı toplantıda son kararını vermek için süre istedi. Sabancı, 'Evet' derse tek aday olacak...


* * *
CAMiA TEK ADAY iSTiYOR
Olağanüstü seçim sürecine giren Siyah-Beyazlılar'da camia, tek adayda birleşilip güçlü bir yönetim kurulmasını istiyor...

Beşiktaş'ta başkan Yıldırım Demirören'in TFF Başkanlığı'na aday olmasının ardından olağünüstü seçim sürecine girilirken camia, tek adayda birleşip güçlü yönetim kurulmasından yana.

ÇOK ADAY CAMİAYI BÖLER!
Beşiktaş'ın yıllardır kendi içinde bölünmüşlükten çektiğini vurgulayan camianın önde gelenleri, "Artık, birlik olma vakti gelmiştir. Kongrede de herkesin destek vereceği tek bir aday etrafında bütünleşilmeli ve ona sonuna kadar sahip çıkılmalı" görüşünü benimsedi.

* * *
İBRADA POLEMİK
Beşiktaş'ta 26 Şubat'ta yapılacak mali kongre öncesi Basın Sözcüsü Mete Düren'in, "İbra birilerinin oyuncağı oldu. İbra etmeyip mahkemeye verenleri biz de mahkemeye vereceğiz" açıklaması tepki topladı. Siyah-Beyazlı yönetim, ibra olmama restiyle karşı karşıya kalmış durumda.

TOPLANTILAR SIKLAŞTI
Yönetimi ibra etmemeyi düşünen isimlerin toplantıları sıklaştırdığı öğrenildi.

* * *
YENİ BAŞKAN 25 MART'TA BELLİ OLACAK
Olağanüstü seçim sürecine giren Beşiktaş'ta yönetim kurulunun 24 Şubat Cuma günü biraraya gelerek 1 ay sonrası için seçime gidilmesi yönünde karar alacağı öğrenildi. Kongre tarihi 18 Mart Pazar olacak. Yeterli katılım olmazsa yeni başkan 25 Mart'ta belli olacak.

1 YIL 9 AY İÇİN!
2013 Ocak'taki seçime 1 yıldan az kaldığı için olağan kongre 1 yıl ertelenecek ve yeni başkan 1 yıl 9 ay görev yapacak.