İşte Beşiktaş'ın kadrosu

Beşiktaş bu akşam UEFA Avrupa Ligi'nde Stoke City ile karşı karşıya gelecek. İşte Carvalhal'ın Stoke City maçı için belirlediği kadro...

Giriş Tarihi 28 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 28 Eylül 2011, 14:40
İşte Beşiktaş’ın kadrosu

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Fahrettin Curoğlu, Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ve Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Necip Sever'in de yer aldığı siyah-beyazlı kafile, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla Manchester'a hareket etti.

Teknik direktör Carlos Carvalhal'ın belirlediği 19 kişilik Stoke City maçı kadrosunda İspanyol oyuncu Guti'nin yanı sıra, Alves ile sakatlıkları bulunan Almeida ve İbrahim Toraman bulunmuyor.

Carvalhal'ın Stoke City maçı için belirlediği kadro şöyle:

"Rüştü Reçber, Cenk Gönen, Umut Kaya, İsmail Köybaşı, Fernandes, Sivok, Quaresma, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Hilbert, Mehmet Aurelio, Ekrem Dağ, Necip Uysal, Sabrosa, Holosko, Sindei, Ernst, Edu, Egemen Korkmaz."

Gruptaki ilk maçında İstanbul 'da İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i 5-1 yenerek lige iyi bir başlangıç yapan siyah-beyazlı ekip, deplasmandaki mücadelede de galibiyet arayacak.

Britannia Stadı'nda TSİ 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Antony Gautier yönetecek. Karşılaşmada Gautier'in yardımcılıklarını Michael Annonier ile Emmanuel Boisdenghien yapacak.

BEŞİKTAŞ İNGİLİZ TAKIMLARIYLA 13. KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEK

Siyah-beyazlılar, Avrupa arenasında İngiliz takımlarıyla bugüne dek yaptıkları 12 maçın 3'ünü kazanırken, 6 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı.

''Kara Kartallar'', bu maçlarda toplam 7 gol atarken, kalesinde ise tam 24 gol gördü.

CHELSEA, LIVERPOOL VE M.UNITED ZAFERLERİ

Beşiktaş, İngiliz takımları karşısında tarihe geçecek 3 de zafere imza attı.

Siyah-beyazlılar, 2003-2004 sezonunda deplasmanda Chelsea'yi 2-0 yenerek tüm dünyayı şaşkına çevirirken, 2007-2008 sezonunda ise Liverpool'u İstanbul'da 2-1'le devirmeyi başardı.

Beşiktaş son olarak da 2009-2010 sezonunda ''Devler Ligi''nde Manchester United'ı deplasmanda 1-0 yendi.

EN FARKLI SKORLU YENİLGİLER İNGİLİZLER'DEN

Beşiktaş, Avrupa kupaları tarihinde en farklı skorlu yenilgilerini İngiliz ekipleri karşısında aldı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda deplasmanda Stoke City ile yapacağı 2. hafta maçı için İngiltere'ye gitti.

Siyah-beyazlılar, 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu maçında deplasmanda Liverpool'a 8-0 yenildi. Bu sonuç, hem Beşiktaş, hem de UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı skorlu mağlubiyeti olarak kayıtlara geçti.

Beşiktaş, daha önceki en farklı skorlu yenilgisini yine bir İngiliz ekibine karşı, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaşamıştı. Siyah-beyazlılar, 2000-2001 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda deplasmanda Leeds United'a 6-0 yenilmişti.

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında İngiliz takımları ile yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:

1982-83 Şampiyon Kulüpler Aston Villa-Beşiktaş 3-1 / 0-0

2000-01 Şampiyonlar Ligi Beşiktaş-Leeds United 0-0 / 0-6

2003-04 Şampiyonlar Ligi Chelsea-Beşiktaş 0-2 / 2-0 (Almanya)

2005-06 UEFA Kupası Grup Beşiktaş-Bolton Wanderers 1-1

2006-07 UEFA Kupası Grup Beşiktaş-Tottenham Hotspur 0-2

2007-08 Şampiyonlar Ligi Beşiktaş-Liverpool 2-1 / 0-8

2009-10 Şampiyonlar Ligi Beşiktaş-Manchester United 0-1 / 1-0

BEŞİKTAŞ, AVRUPA KUPALARINDA 154. MAÇINA ÇIKACAK

Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 153 maçtan 55'ini kazanıp, 30'unda berabere kalırken, 68 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne kadar rakip fileleri toplam 191 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 225 gol gördü.

Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 11 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

UEFA KUPASI'NDA 69 MAÇ

Beşiktaş, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar 69 maç yaptı. Siyah-beyazlılar, geride kalan 69 maçta 31 galibiyet, 14 beraberlik, 24 de mağlubiyet aldı. Beşiktaş, UEFA'da 111 gol atarken 86 de gol yedi.

STOKE CITY'i YAKINDAN TANIYALIM

Stoke City, 6 haftası geride kalan Premier Lig'de 7. sırada bulunuyor.

Avrupa'nın en önemli liglerinden olan Premier Lig'de şu ana dek 6 maça çıkan Stoke City, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 9 puan topladı. İngiliz ekibi, elde ettiği 9 puanla kendisine 7. sırada yer buldu.

Siyah-beyazlı takımın rakibi, geride kalan haftalarda kendi sahasındaki maçlarda Liverpool'u 1-0 yenerken, Chelsea ile 0-0, son hafta da lig lideri Manchester United ile 1-1 berabere kaldı.

TUNCAY'IN ESKİ TAKIMI OLARAK TANINDI

Milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın eski takımı olarak Türk sporseverlerin aklında yer eden İngiliz ekibi, Premier Lig'in orta sıra takımı olarak dikkati çekiyor.

Geçen sezon ligi 13. sırada bitiren Stoke City, en büyük başarısını ise yine geçen sezon Federasyon Kupası'nda (FA Cup) finale çıkarak başardı. FA Cup finalinde Manchester City'nin rakibi olan İngiliz ekibi, rakibine 1-0 mağlup oldu.

4 SEZONDUR PREMIER LİG'DE

Avrupa'nın en önemli liglerinden biri olan Premier Lig'de yer alan Stoke City, bu organizasyonda 4 sezondur mücadele ediyor.

2008-2009 sezonunda Premier Lig'e çıkan Stoke City, en büyük başarısını ise geçen sezon FA Cup'ta ilk kez finale çıkarak başardı.

TEKNİK DİREKTÖRÜ PULIS

1863 yılında kurulan Stoke City'nin başında iki sezondur Galli teknik adam Tony Pulis bulunuyor.

İngiliz ekibinde 2. sezonunu geçiren Pulis, özellikle milli futbolcu Tuncay Şanlı'ya fazla şans vermemesiyle dikkati çekmişti.

Kendi sahasındaki maçları 27 bin 500 kişi kapasiteli Britannia Stadı'nda oynayan İngiliz ekibi, UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla deplasmanda yaptığı karşılaşmadan 1-1 berabere ayrılarak 1 puan almıştı.

KADROSU

Stoke City''de Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 8-0 yenildiği Liverpool'un o zamanki kadrosunda bulunan Peter Crouch'un yanı sıra Honduraslı Wilson Palacios da dikkati çekiyor.

İngiliz ekibinin kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: Thomas Sorensen (Danimarka), Asmir Begovic (Bosna-Hersek), Carlo Nash (İngiltere)

Savunma: Danny Higginbotham (İngiltere), Robert Huth (Almanya), Matthew Upson (İngiltere), Andy Wilkinson (İngiltere), Ryan Shottan (İngiltere), Jonathan Woodgate (İngiltere)

Ortasaha: Glenn Whelan (İrlanda), Tom Soares (İngiltere), Marc Wilson (Kuzey İrlanda), Salif Diao (Senegal), Jermaine Pennant (İngiltere), Ryan Shawcross (İngiltere), Dean Whitehead (İngiltere), Michael Tonge (İngiltere), Rory Delap (İrlanda), Matthew Etherington (İngiltere), Diego Arismendi (Uruguay), Florent Cuvelier (Belçika), Wilson Palacios (Honduras)

Forvet: Kenwyne Jones (Trinidad Tobago), Ricardo Fuller (Jameika), Mamady Sidibe (Mali), Jonathan Walters (İngiltere), Peter Crouch (İngiltere), Cameron Jerome (İngiltere)