'Borcumuz üç büyük takımdan az'

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, siyah beyazlı kulübün mali borcunun üç büyük takım arasında en az olan kulüp olduklarını söyledi.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 28 Eylül 2011, 12:22
’Borcumuz üç büyük takımdan az’

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Kulübü Başkanı yaptığı açıklamada kulübün eleştirilen mali yapısından Guti konusuna kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, takımdaki Portekizli futbolcuların lideri olan Quaresma ile yaşadığı kaptanlık polemiği yüzünden kadro dışı kaldığı ileri sürülen Guti için açık ve net konuştu:

"Yönetim kurulu olarak teknik heyete müdahale etmemiz kesinlikle söz konusu olamaz. Guti de faydalı olması halinde takıma girecektir."

"Beşiktaş"ın borcu çok diyorlar. Büyümek için borçlandık. "Transferi imkansız" denilen futbolcuları aldık. Tarihin en güçlü kadrosunu kurduk."

"Guti konusunda tasarruf teknik ekiptedir. Yönetim kurulu olarak biz, teknik ekibin aldığı her karara saygı duyuyoruz ve karışmıyoruz. Dolayısıyla Guti konusunda herhangi bir müdahalemiz veya yaptırımımız söz konusu olamaz. Her futbolcunun inişli çıkışlı dönemi olur. Bekliyoruz. Guti de faydalı olması halinde takıma girebilir."

Çok tartışılan borç konusuna da değinen Demirören, taraftarların endişelenmesini gerektirecek hiçbir durumun olmadığını söyledi. Mali yönden Fenerbahçe ve Galatasaray"dan çok daha iyi durumda olduklarını savunan Beşiktaş Başkanı, şöyle konuştu:

En az borcu olan kulübüz

"Beşiktaş"ın borcu çok diyorlar. Üç büyük takım arasında en az borca sahip olan kulübüz. Neye göre büyük borç... Büyümek için harcadık. Kulübün menfaati için borçlandık. Beşiktaş tarihinin en iyi kadrosunu kurduk. Quaresma, Guti, Almeida, Fernandes gibi dünya çapında futbolcular transfer ettik. Bu oyuncuları almak için en az 100 milyon Euro harcamak gerek. "Quaresma"yı imkanı yok alamazsınız" diyorlardı, aldık. Almeida için dünyanın dev takımları sırada. Bunların dışında genç oyuncularımıza transfer teklifleri yağıyor.

Hep Beşiktaş"ı düşündük

Kimse merak etmesin, borçlar kapanır. Mal varlıklarımız var. Üç büyükler içinde mal varlığı en fazla olan kulüp Beşiktaş"tır. Carew"i aldığımızda "Kaça satacaksınız" dediler, eleştirdiler; 7 milyon Euroya sattık. Yine eleştiriler geliyor, gelmeye de devam edecektir. Biz ne yaptıysak Beşiktaş"ın menfaatleri için yaptık. Kongre üyelerinin teveccühüne layık olmaya çalışıyoruz. Bütün hedeflerimize yürüyoruz. Avrupa Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası"nı kazanacak bir kadro kurduk."