Adnan Aybaba: Rüya takım iş başında

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2011 Güncelleme 24 Ocak 2011, 13:51
Adnan Aybaba: Rüya takım iş başında

İÇİNDEKİLER

* Yeni transferleriyle Beşiktaş'ı nasıl buldunuz?
Beşiktaş'ı muhteşem buldum. Şunu da göz ardı etmemek lazım ki rakip Buca, Beşiktaş'ın dengi olabilecek bir takım değildi. Belki Almeida ve Simao çok uyumlu bir futbol sergilemediler, ama olacaklar. Takımda Guti gibi bir profesör var. Bu takımda kimi koyarsanız koyun sahaya çıkar görevini yapar. Bol gollü ve zevkli bir karşılaşma oldu. Ancak, Beşiktaş'ın defansta pozisyon verdiği de gerçek. Beşiktaş çok gol atar, ama gol yiyeceği de gerçek. Simao yetenekli bir oyuncu. Almeida da etkili bir isim. Almeida istediği topları alamadı. Ama alacaktır. Zaten, takımda Portekizliler'in sayısı fazla. Uyum sorununu çabuk atlatacaklardır. Fernandes kilit bir isim.

* Beşiktaş'ın büyük maçlarda bu sistemle oynaması risk yaratır mı?
Bu sistem daha güçlü takımlara karşı büyük risk olur. Özellikle büyük maçlarda bu sistem işlemez. Bu kadar ofansif oyuncu yerine orta sahayı kalabalık tutup dengeli bir oyun benimsenmeli.

* Sizce zirveyle puan farkı kapanır mı?
Bu farkın kapanması inanın ki çok zor. Kapanır dersek insanları kandırmış oluruz. Beşiktaş'ın 17'de 17 yapması zor. Ama, bu takıma önümüzdeki sene Avrupa Ligi'nde oynamak yakışmaz. Bu yıldızların seneye Şampiyonlar Ligi'nde oynaması lazım.