Aslanlar gibi

Beko Basketbol Ligi final serisinde 2-0 geriye düşen Cimbom, yüreğiyle savaştı ve uzatmaya giden maçı kazanarak seriyi 2-1'e getirdi. Serinin 4. maçı yarın Abdi İpekçi'de oynanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2011 Güncelleme 10 Haziran 2011, 02:27
Aslanlar gibi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Cafe Crown, Beko Basketbol Ligi final serisinin 3. maçında Fenerbahçe Ülker'i 97-93 yendi. İlk iki maçı kaybeden Cimbom için hayati önem taşıyan karşılaşmaya Sarı-Lacivertliler 4-0'lık seriyle başladı.

ÖMER ONAN İLK YARI COŞTU
İlk çeyrekte Ömer Onan resitali vardı. İlk 8 dakikada 15 sayı atan milli basketbolcu Fener'i ayakta tutan isimdi. İkinci çeyreğin 3. dakikasından sonra ise G.Saray, pota altından ve dışardan bulduğu sayılarla farkı açtı. 18. dakikada Aslan 49-36 öndeydi.

SON ÇEYREKTE 5 SAYI FARK

F.Bahçe Ülker ilk 3 dakikada farkı eritti. Ancak 28. dakikaya G.Saray 5 sayı farkla önde girdi (66-61). 3. çeyreğin sonunda tabelada yazan, G.Saray: 72, F.Bahçe: 67 idi.

25 SANİYE KALA GELEN EŞİTLİK
Galatasaray son çeyrekte, maçın genelinde olduğu gibi müthiş bir direniş gösterdi. Rakibinin öne geçmesine hiçbir zaman izin vermedi. Son 4 dakika kala 4 sayı önde olan Cimbom, hücumlardan boş dönünce F.Bahçe son 25 saniye kala Ukic'le maçı uzatmaya götürdü (84- 84). Uzatmada ilk iki dakika içinde Tutku ve Shipp ile 4 sayı farkı bulan G.Saray, üstünlüğünü korudu ve maçı kazandı.

SHUMPERT SAKATLANDI
Derbinin 3. periyodunda sakatlanan Galatasaray'ın yıldızı Shumpert maça devam edemedi. İlk yarı 18 sayı atan Ömer Onan ise ikinci yarıda sıfır çekti.

PROGRAM
11 Haziran Cumartesi 19.00 G.Saray-F.Bahçe (A.İpekçi)
14 Haziran Salı 20.00 F.Bahçe-G.Saray (S.Erdem)
Gerekirse 17 Haziran Cuma 20.00 G.Saray-F.Bahçe (A.İpekçi)
Gerekirse 19 Haziran Pazar 19.00 F.Bahçe-G.Saray (S.Erdem)

AYSAL'A KRAL PANKART
Final serisinde ilk iki maça gelmeyen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal dünkü karşılaşmada tribündeydi. Sarı-Kırmızılı bir taraftar ise Aysal'ı krala benzeten pankart hazırladı. Pankartta, "Çıldırt bizi kral başkan" yazısı dikkat çekti. Eski başkanlardan Faruk Süren ve Haldun Üstünel de maçı Ünal Aysal'la izledi.

MAHMUTİ: AYAĞA KALKTIK
G.Saray koçu Oktay Mahmuti, F.Bahçe galibiyeti sonrası, "İki takım da varını yoğunu ortaya koydu. Güzel bir oyun oldu. Bazen çok yorulduk ama tekrar ayağa kalktık. Her iki takımı da tebrik ediyorum" açıklamalarını yaptı.