İşte böyle yenerler

Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Arsenal, Barcelona'yı 2-1 mağlup etti...

Giriş Tarihi 16 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 16 Şubat 2011, 23:53
İşte böyle yenerler

İÇİNDEKİLER

Emirates Stadı'nda oynanan mücadele baştan sonra bir futbol ziyafeti gibiydi. İlk yarının başrolünde konuk Barcelona, ikinci yarının başrolünde ise ev sahibi Arsenal vardı. İlk 45 dakikalık bölümü David Villa'nın golüyle 1-0 önde kapatan Barça, bu bölümde çok sayıda gol pozisyonundan da yararlanamadı ve farkı açamadı.

İkinci yarının başlamasının ardından önce Barcelona teknik direktörü Pep Guardiola yaptığı oyuncu değişiklikleriyle takımı geriye yasladı. Arsenal menajeri Arsene Wenger ise yaptığı her hamleyle Londra'dan çıkış olmadığını göstermeye ant içtiğini belli etti. Nitekim öyle de oldu.

Arsenal, dalga dalga Barcelona kalesine yüklendi ve önce 78. dakikada Van Persie'nin golüyle eşitliği yakaladı, 3 dakika sonra da Arshavin maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Kalan sürede Barcelona gol için rakip kaleye gitmesi gerektiğini hatırladı ama iş işten geçmişti. Hakem Nicola Rizzoli maçın bitiş düdüğünü çaldıktan İngilizler haklı sevinçlerini yaşıyor, İspanyollar ise şimdiden Nou Camp'taki rövanşı düşünmeye başlıyordu