Mekke'ye Türk Towers

Mekke'de Zemzem Towers'ın arka kısmında 22 gökdelen yükselecek. Lüks kulelerin inşa edileceği Kabe manzaralı bölgeye 'Türk Mahallesi' adı verilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2010 Güncelleme 08 Kasım 2010, 10:18
Mekke’ye Türk Towers

İÇİNDEKİLER

Sınır tanımayan inşaat sektörü, Müslümanlar'ın en kutsal mekanında da bir ilke imza atacak. Her yıl milyonlarca kişinin Hac görevini yerine getirmek için gittiği Mekke'de, Türk Mahallesi kurulacak. Mekke'de Kabe'nin yakınında bulunan Zemzem Towers'ın arka kısmına 22 gökdelen inşa edilecek. Söz konusu inşaat alanının 62 bin 262 metrekarelik bölümü ise Türkler'e ayrılacak. Çünkü buraya, Türk Mahallesi adı altında 8 tane gökdelen yapılacak.

3 YILDA BİTİRİLECEK
10 bin 886 yatak kapasiteli kuleler, ultra lüks olacak. Gökdelenlerde alışveriş merkezinden restoranlara, hastaneden kongre salonlarına kadar her türlü detay bulunacak. Türk Mahallesi'ndeki gökdelenler sadece Türk Hacılar'a hizmet verecek. Bu arada projenin 3 yılda bitirileceği ifade edildi.

ZEMZEM'E BÜYÜK İLGİ
Türk Mahallesi projesi hayata geçirilirken Türkler'in Kabe'nin karşısında inşa edilen Zemzem Towers'a yoğun ilgi gösterdiği ortaya çıktı. 33 katlı gökdelendeki devremülklerden daire kiralayan Türkler'in sayısı 700'ü geçti. Devremülklerin 3 haftalık kirasının ise 10 bin ila 30 bin dolar arasında değiştiği kaydedildi. Bu arada Zemzem Towers'ta bin 314 daire bulunuyor. Dairelerdeki kapalıdevre ses sistemi sayesinde, Kabe'deki ibadetler canlı olarak takip edilebiliyor. Yapıdaki asansör sayısı ise 36.