ABD ve Avrupa'yı vurma planı

El Kaide bağlantılı terör örgütünün, birçok Avrupa ülkesi ile ABD'ye 'Mumbai saldırıları' tarzında eylem hazırlığında iken durdurulduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 30 Eylül 2010, 15:38
ABD ve Avrupa’yı vurma planı

İÇİNDEKİLER

Çıkan haberlerde, Pakistan'da üstlendikleri belirtilen militanların; ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'daki bazı kentlere eş zamanlı saldırı planı yaptıkları yazıldı. İstihbarat yetkililerine dayandırılan haberlerde, planların henüz erken bir aşamadayken durdurulduğu ancak tehdidin hala devam ettiği vurgulandı. Fransa ve Almanya'da bu istihbarat bilgisi gerekçesiyle alarm seviyesi yükseltilerek güvenlik önlemleri artırıldığı İngiltere'nin ise terör alarmı seviyesini aynı düzeyde tutacağı belirtildi. Militanların, 2008 yılında Hindistan'ın Mumbai kentinde iki lüks otele yapılan ve166 kişinin öldüğü komando tarzı saldırılarla aynı çeşit bir eylem planladıkları kaydedildi.

İKİ AYDA İKİ BOMBA
Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Eyfel Kulesi'nin iki ay içinde iki kez bomba ihbarı almasının bu iddialarla ilgili olduğu belirtildi. Önceki gün Eyfel Kulesi ve çevresindeki park bomba ihbarı üzerine boşaltıldı. Yapılan incelemeler sonunda ihbar asılsız çıkanca Eyfel Kulesi ziyaretçilere yeniden açıldı. Eylül ortasında da aynı olay yaşanmıştı.