Japonya'nın en yaşlısı kayıp

Tokyo'nun en yaşlısı olarak nam salan bir kadının aslında onlarca yıldır kayıp olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 04 Ağustos 2010, 12:09
Japonya’nın en yaşlısı kayıp

İÇİNDEKİLER

Japon yetkililer, kentin en yaşlısı olarak bilinen adamın, aslında yıllar önce öldüğünün anlaşılması üzerine yapılan incelemelerde bu durumun farkına vardı. Geçen hafta cesedi bulunan Sogen Kato'nun, 30 yıl önce öldüğü belirlenmişti.

BBC'nin haberine göre, 113 yaşındaki Tokyo'nun en yaşlı kadını Fusa Furuya ise nüfus kayıtlarında kızının adresine kayıtlı görünüyor. Ancak yetkililer, temasa geçtiklerinde kızının, Furuya'yı 1980'li yıllardan beri görmediğini belirledi.

Hükümet verileri Furuya'nın kızı, oturduğu apartman dairesine taşındığından bu yana annesiyle temasta olmadığını, ama ne olur ne olmaz diye bu adrese kaydettirdiğini ve annesinin sağlık sigortasını ödemeye de devam ettiğini anlattı. Yetkililer şimdi yanında olabileceği düşüncesiyle, Furuya'nın oğlunu bulmaya çalışıyor. Tokyo'da yaşanan bu gelişme, hükümet verilerinin doğruluğu üzerine şüpheleri de beraberinde getirdi. Tokyo'nun en yaşlısı olarak bilinse de kimsenin şimdiye dek Furuya'nın hayatta olup olmadığını kontrol etmediği anlaşılıyor. Hükümet verilerine göre Japonya'da 100 yaşında 40 binden fazla kişi bulunuyor.