King, rekor kıran şovunu bitirdi

Efsanevi sunucu Larry King, 1985'te başladığı Larry King Şhow" adlı programı bitirmeye karar verdi. 76 yaşındaki King, CNN'de 25 yıl boyunca büyük işlere imza attı

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2010, 00:00 Güncelleme 01 Temmuz 2010, 14:45
King, rekor kıran şovunu bitirdi

İÇİNDEKİLER

ABD'nin en önde gelen söyleşi ustalarından Larry King (76), 1985 yılında başladığı programına nokta koymaya karar verdi. Kalp hastası olan King'in kararında, reytinglerin düşmesinin de etkili olduğu kaydedildi. CNN'deki şov, "yayın hayatına aynı kişiyle, en uzun süre devam eden" program olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. Gerçek adı Lawrence Harvey Zeiger olan ünlü sunucu, kötü bir çocukluk geçirdi ve babasının ölümüyle okuldan tamamen uzaklaştı. Kalabalıkların arasında olmaktansa bir mikrofonun ardından insanlara ulaşmanın yalnızlığını azaltacağına inandı ve Florida'da küçük bir radyoda işe başladı. Akşamları müzik çalıyor, kısa haberleri okuyordu. İlk radyo söyleşisini bir garsonla yaptı. Ancak henüz programının bir adı yoktu. Patronu yanında durdu; o anda gazetenin üzerinde "King'in Toptan Likör Satışı" ilanını gördü ve insanların hafızalarına kazınacak o ismi buldu: "Lawrence Zeiger, senin adını söylemek çok zor. Bundan böyle adın Larry King olsun." Ardından da programın içeriği bugüne kadar gelecek şekilde değişti. Gece yarısı başlayan konuşması sabah 05.30'a kadar sürüyordu. İlk yarım saat konuk alıyor, diğer yarım saat onlara sorular soruyor, ardından da halka bağlanıyordu. Arayanların sayısı her geçen gün artınca, ülkenin dört bir tarafındaki radyolar da bu programı yayınlarına almaya başladı. Ve sonunda onu ülkenin en büyük yayın kuruluşlarından CNN fark etti. 1985'in haziran ayında Larry King'in 25 yıllık televizyon macerası başlamış oldu.

BAŞKANLAR ONA KONUŞTU
King, Hollywood yıldızlarından siyasilere ve sporculara kadar pek çok alandan ünlü konukları ağırlıyordu. Kariyeri boyunca bütün ABD başkanlarıyla röportaj yapan King, dünyanın dört bir yanındaki liderleri de konuk etti. İçinden geldiği gibi sorular soruyor, kısa ve net yanıtlar alıyordu. 1987'de kalp krizi geçiren King, by-pass ameliyatı geçirdi ve rahatsızlığı ile ilgili iki kitap yazdı. Ardından da "Larry King Kalp Vakfı"nı kurdu. İkisi aynı kadınla olmak üzere başından 8 kez evlilik geçti. 8 çocuğu oldu. King'in şovu sona erdirmekle beraber CNN için özel yayınlar yapmayı sürdüreceği belirtildi. CNN US Başkanı Jon Klein, King'i "işini yapmaya devam eden, yaşayan, nefes alan bir efsane" olarak tanımladı.