Davayı kazandı huzuru kaybetti

5 yıl önceki kazayla ilgili TCDD'ye dava açan Nihal Hanım 112 bin lira tazminat kazandı... Ama iş kadını Nihal Doğrusöz bu hukuk zaferine sevinmek yerine çok tedirgin oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2009 Güncelleme 04 Haziran 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Pamukova'da 5 yıl önce meydana gelen tren kazasında 37 kişi ölmüş, 90 kişi de yaralanmıştı. Bu faciayla ilgili TCDD aleyhine açılan tazminat davalarından ikisi mağdurların lehine sonuçlandı. Bunlardan Nihal Doğruöz, 112 bin TL maddi tazminat kazandı. Gazetede geçtiğimiz gün bununla ilgili haber çıkınca Nihal Hanım'ın hayatı allak bullak oldu. Çünkü rastlaştığı herkes yarı şaka yarı ciddi kendisinden maddi yardım ya da ziyafet istiyordu.

KABUS OLDU

Bakın kabusa dönen günleri nasıl anlatıyor Nihal Hanım. "Kaza, Temmuz 2004'te Pamukova yakınlarında meydana geldi. 37 kişi öldü, 90 kişi de yaralandı. Olaydan 2 dakika önce sigara içmek için yerimden kalkıp vagon değiştirmiştim. Restoran vagonuna gittim ve boş bulduğum yere oturdum. O sırada devrildik. Eski koltuğumda kalsaydım oradaki herkes gibi ben de ölmüş olacaktım. Büyük faciada ben de kolumdan yaralandım. Ardından 'Daimi iş göremez' raporu aldım. Şimdi Eskişehir DSP İl Genel Meclisi Üyesiyim. Aynı zamanda da bir iş kadınıyım. TCDD aleyhinde maddi ve manevi tazminat davası açtım. Geçen hafta sonuçlandı ve bana 112 bin TL tazminat ödenmesine karar verildi.

ZİYAFET ÇEK

Ancak bu para hemen ödenmiyor ki. Daha temyiz var, Yargıtay var. Belki de dava tekrar hükme bağlanacak. Ben bir iş kadınıyım. Krizden de hayli etkilendim. Para kazanmışım gibi haberler çıkınca yolda yürüyemez oldum. Önüme çıkan, çoluk çocuğuna sağlık, eğitim konusunda yardım istiyor. İşten çıkarmak zorunda kaldığımız elemanlar kapıya dayanıyor. Hiçbir şey istemeyen 'Bize ziyafet çek' diyor. Benim yaşadığım travmaları düşünen yok. Eskiden uçağa binmeye korkardım şimdi trene binemiyorum. Sesini duyunca bile korkuyorum" diyor.